Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: megvédte ötpróba bajnoki címét serdülőknél a gödöllői Kriszt Sarolta!

2021-07-05 13:01:28

Július első hétvégéjén a Győri Olimpiai Sportpark volt a házigazdája Magyarország idei Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnokságának. A megmérettetésen az ifjúsági (U18) fiúk nyolcpróbában, míg a lányok hétpróbában vetélkedtek. A serdülőknél (U16) a fiúk számára hat (100 méteres gátfutás, távolugrás, súlylökés, magasugrás, gerelyhajítás, 1500 méter), a lányoknak pedig öt szám (80 méteres gátfutás, távolugrás, gerelyhajítás, magasugrás, 800 méter) összesített teljesítménye volt az értékelés alapja. Az újoncok (U14) mind a fiúknál, mind a lányoknál négypróbáztak, méghozzá – a versenyszámokat tekintve – négyféle változatban.

A versenyről nem hiányoztak a Gödöllői EAC ifjú sportolói sem, akik közül a serdülőkorú Kriszt Sarolta érte el a legnagyobb sikert. A versengésre címvédőként érkezett Saci az első napon teljesített három szám után 232 pontos előnnyel vezetett, majd végül 3731 pontos egyéni csúccsal, 370 pontos előnnyel lett korosztályos magyar bajnok!

A serdülő fiúk mezőnyében a gödöllői indulók közül Fodor Péter érte el a legjobb helyezést: a 2006-os születésű tehetség ezüstérmes lett (3384 pont, egyéni csúcs), míg Grünwald Tamás a 4. helyen zárt (3260 pont, egyéni csúcs). Bogdán Gergő is értékes tapasztalatokat gyűjtött: 2407 pontjával a 23. helyet szerezte meg. A három fiú az összesített csapatversenyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az újonc srácoknál Ferencz Ágoston az U14B kategóriában (80 méter gát, magasugrás, ötösugrás, 1000 méter) bajnoki címet szerzett (2143 pont, egyéni csúcs), miként az U14D kategóriában (ötösugrás, diszkoszvetés, súlylökés, 60 méter) Krakóczki Bence is, aki 1880 ponttal (egyéni csúcs) lett első, Menyhárt Olivér pedig 1614 ponttal (egyéni csúcs) ötödik.
A csapatversenyben a Ferencz Ágoston, Krakóczki Bence, Menyhárt Olivér, Győrffy-Molnár Milán és Szabó Soma alkotta gödöllői csapat (képen edzőikkel) országos bajnoknak mondhatja magát.

A lányoknál U14C kategóriában Ábrahám Zita a 6. helyen végzett (1445 pont, egyéni csúcs). Az U14B mezőny megmérettetésében a gödöllőiek közül Daróczi Petra szerepelt a legjobban, 7. lett (1386 pont), míg a 9. tudhatta magának az U14A kategóriában Lőkös Laura (1750 pont, egyéni csúcs).
A Demeter Korinna, Mészáros Flóra, Pénzes Dóra, Daróczi Petra és Ábrahám Zita alkotta ötös végül az ötödik helyet szerezte meg a csapatversenyben.

A gödöllői atlétákat Körmendy Katalin, Szabó Diana, Máté Alpár (képen elöl középen), Kovács Zoltán (képen elöl jobbra) és Kovács Gábor Krisztián (képen elöl balra) edzők készítették fel a versenyre.


Rába Kupa gödöllői sikerekkel
A fiatalok összetett versenyével párhuzamosan a Rába Kupa küzdelmei is zajlottak Győrben. A Gödöllői EAC atlétái közül Nádházy Evelin 400 méteren állt rajthoz, ahol nem talált legyőzőre (53,18 mp). Pápai Márton 1500 méteren futott 3:46,24 percet, amivel elsőként haladt át a célvonalon.

Soos Levente 400 méter gáton tartott főpróbát az U20-as Európa-bajnokság előtt, ami nagyon jól sikerült, hiszen új egyéni csúcsot (52,77 mp) repesztett, és nyert.
Bánovics József nagyon közel járt, hogy korosztályos Európa-bajnokságon szerepeljen. A szintet jelentő magasságra, vagyis, 505 centire nagyon jó kísérletet tett, de sajnos nem maradt fent a léc, így utolsó érvényes magasságával, 490 centit elérve a második helyen fejezte be a versenyt.

Simon Virág a Junior Ligás 100 méteren 12,38 másodperccel lett második, míg 200 méteren megnyerte a számot (25,48 mp).
Edzők: Karakasné Hasznos Jutka, Kovács Zoltán, Lőrincz Milán és Kovács Gábor Krisztián.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online