Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mozogni vágyó gödöllői hölgyek! Irány a Málnárium!

2021-06-18 08:23:36

Málnási Csizmadia Éva (felső képen balra) és lelkes edzői csapatának tagjai tavaly szeptemberben tértek vissza Gödöllőre, egykori fitnesz klubjuk Kossuth Lajos utca és Szent Imre utca sarkán található igényesen felújított termébe. Sokak nagy örömére tették ezt, ám mintegy két és fél hónapos működés után, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezés érdekében hozott kormányzati korlátozások miatt be kellett zárniuk. Május elejétől azonban újra fogadhatnak mozogni vágyó hölgyeket, ráadásul, számos újdonsággal és kiegészítő szolgáltatás biztosításával teszik ezt.

- Hála a járvány mérséklődésének, újra nyitva állunk minden korosztály számára, de hozzá kell tenni, hogy elsősorban a 40-es, 50-es, 60-as, sőt, a 70+-os női korosztálynak nyújtunk olyan biztonságos és rendszeres mozgást, amivel karbantarthatják vagy fejleszthetik erőnlétüket, izomzatukat és állóképességüket. Olyan hölgyekre számítunk, akik rendszeresen és hosszú távon kívánnak tenni az egészségükért. Jelenleg a legfiatalabb vendégünk 16 éves, a legidősebb pedig 84, aki minden nap szakít magának időt klubunkban a mozgásra.

- Adódik a kérdés: csak olyanoknak tartanak edzéseket, akik egészségesek, vagy olyanoknak is kínálnak mozgási lehetőségek, akiknek valamilyen betegségük van?
- A már kialakult különböző betegségek nem jelentenek nehézséget, vagy kockázatot. Sőt, azt kell, hogy mondjam, az edzéseket megelőző alapos és minden részletre kiterjedő állapotfelmérés lehetőséget nyújt a személyre szabott program kialakításához. Ilyen – például – az anyagcsere típusú táplálkozási programunk, ami műszeres mérésen alapul és további hatékony segítséget nyújt az egészséges életmódhoz, vagy éppen a kívánt fogyáshoz.


- Néhány mondatban foglaljuk össze, hogy miből áll az Önök edzésmódszerének a lényege. Mire helyezik a hangsúlyt a hölgyek megmozgatásakor?

- Az alap edzésprogramunk egy intenzív – úgynevezett – intervall hidraulikus köredzés. Az edzéseken 8 darab saját fejlesztésű hidraulikus fitnesz gépet használunk, amik a vízben (hydrofit) történő mozgáshoz hasonlóan, ízületkímélő módon, saját erőnléthez igazodva mozgatják meg az izomzatot. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az intervall edzésforma az egyik leghatékonyabb zsírégető mozgásrendszer, mert a váltakozó pulzussal végzett edzés hatására olyan biokémiai folyamat indul meg a szervezetben, aminek hatására gyorsabban beindul a zsírégetés és az edzést követően akár még 1-2 órán keresztül is tart. A legnagyobb hatékonyság és biztonság érdekében mindenki számára kiszámoljuk a pulzus értékeket, amiben korának és súlyának megfelelően a leghatékonyabban tudja végezni a gyakorlatokat.
A köredzés úgy zajlik, hogy a felváltva, körben elhelyezett gépeken és dobogókon 33 másodpercig kell edzeni. A vidám és többnyire retró zene közben megszólaló csengőre mindenki a következő „állomáson” folytatja az edzést. A gépeken olyan nagy intenzitással kell 33 másodpercig az izomerősítést végezni, hogy a személyre szabottan kiszámolt pulzusértéket elérjük, majd a dobogón a laza, pihentető kardió mozgás hatására további 33 másodperc alatt le kell csökkenteni a pulzust. Az edzés 4 kört jelent, ami alatt minden gépen négyszer kell dolgozni, így a teljes szervezetet átmozgatjuk.

- Gondolom, az edzések szakmai felügyelet mellett zajlanak?
- Igen, a körben mindig egy szakképzett edző irányítja az edzést, aki igyekszik motiválni a vendégeket a lehető legintenzívebb mozgásra a gépeken, és mutatja a dobogókon végzendő gyakorlatokat is. Ő felel azért is, hogy a gépeket biztonságosan és hatékonyan használja mindenki, annak érdekében, hogy kímélje az ízületeket és eredményes legyen az edzés, aminek hatékonyságát havonta testösszetétel méréssel, alakelemzéssel és kardió mérésekkel ellenőrizzük.
Ezen kívül minden vendégnek saját mentora van, aki mindent megtesz a hatékony motiválás érdekében, így abban az esetben is motivál, ha a vendég nem jön edzeni. Igyekszik megtalálni a leghatékonyabb motiválási eszközöket a vendég céljainak elérése érdekében.

- Miként sok más területen, a fitnesz klubok világában is működési korlátozásokkal járt a koronavírus-járvány. Sejteni lehetett, hogy idő kérdése, és minden visszatérhet a korábbi kerékvágásba. Volt idő átgondolni a folytatást. Önök miként vészelték át ezt az időszakot?

- Minden rosszban meg kell találni a jót is! A Covid-járvány miatti kényszerszünet lehetőséget adott arra, hogy újdonságokkal bővítsük a Málnárium szolgáltatásait.
Ezek közül az élre kívánkozik, hogy tovább bővítettük az edzés-választékot: Ircsi (László Irén) segítségével kidolgoztuk a Salsa Fit köredzés programunkat. Ebben az edzésformában a köredzés alatt a dobogós kardió gyakorlatokat nőies, karcsúsító salsa tánccal cseréljük ki. Természetesen, fergeteges hangulatú karibi salsa zenére táncolunk és a hajlékonyságunkat, nőiességünket erősítjük vele, miközben a deréktáji feleslegeket centiméterekkel csökkenthetjük.
Másik újdonságunk, amit a pandémia kényszerített ránk, a Home Fitnesz online edzésprogramunk, aminek óriási előnye, hogy bármikor, bárhonnan el lehet érni. Hét féle különböző edzésprogramunkból egyre bővülő mennyiségben jelenleg 30-35 edzést lehet elérni a fitt.malnasoft programunkon keresztül. Nincs kifogás, hogy „nyaralok”, vagy „nincs időm elmenni az edzésre”, vagy éppen „nem jó a Málnárium nyitva tartása”! Bármikor bekapcsolódhatsz.
Azokra is gondoltunk, akik még nem tudnak csatlakozni a közösségi edzésekhez valamilyen okból: a Málnáriumban lehetőség van egyéni vagy kis csoportos edzéseken is részt venni. Olyan hölgyeknek is ajánljuk ezt az edzésformát – akár alkalmanként is –, akik szeretnének még hatékonyabban edzeni, mert így sokkal nagyobb edzői figyelem és motiváció mellett edzhetnek.

- Ha már szóba kerültek a kifogások, érdemes lenne arról is szólni, hogy a Málnáriumban a rugalmas időbeosztásra is figyelmet fordítanak. Hogyan?
- Pontosan. Ugyanis, mi, nők hajlamosak vagyunk a saját egyéni érdekeink elé helyezni a családunk, a gyerekek, az unokák igényeit. A Málnáriumban igyekszünk abban is segíteni, hogy minden vendégünknek legyen ideje magára. Az intervall edzésprogram lehetővé teszi ezt, mivel mindössze 33 perc alatt alaposan átmozgatható a teljes test, ami egy napnak csupán alig több mint 2 százaléka. Hozzánk nem kell időre érkezni, mert az edzések folyamatosan zajlanak. Az online edzést pedig bármikor, bárhonnan el lehet érni.


- Mit tegyen az a hölgy, aki e sorokat olvasva kedvet kapott a Málnárium-tagságra?

- Keressen minket! Ezt megteheti személyesen a nyitvatartási időben, de a (06-30) 221-6215-ös telefonszámon, vagy a malnarium@malnarium.hu email-címen is érdeklődhet és választ kaphat a kérdéseire. Ezen kívül azt javaslom, hogy aki kedvet érez a mozgásra, mielőtt megkezdené az edzéseket, az ide kattintva elérhető honlapon jelentkezzen be állapotfelmérésre, az általa kiválasztott időpontra.
Érdemes minket felkeresni, hiszen a Málnárium olyan vidám hangulatú női klub, amely a motivációs játékokkal és ajándékokkal kiegészülő különleges programok miatt több, mint fitnesz!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online