Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Üvegékszer-kiállítás Gödöllőn, a kézművesség világnapján

2021-06-06 12:20:34

A Magyar Kézműves Szövetség nagyszabású rendezvény-sorozattal készül a kézművesség világnapjára június 12-én. Az esemény fővédnöke dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Az ország különböző pontjain egyszerre nyílnak ki a szövetség tagjainak műhelyei, hogy megmutassák a mesterségek hallatlan gazdagságát, sokszínűségét.

A szövetség közel tíz éve alakult meg azért, hogy egy alkotó közösségbe tartozzanak azok a mesterek, iparművészek, akik életvitelszerű munkájukkal erősítik a hazai tárgyalkotó kultúrát. A csapat több mint 70 családi manufaktúrát tömörít magába. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ismert és világörökségünkbe tartozó, a hazánkban fellelhető, még életben maradt húsz mesterséget megtartsák és megőrizzék.

Június 12-én, szombaton az ország több helyszínén egyszerre tárulnak ki a műhelyajtók, hogy megismertessük a szakma szépségét és az alkotás örömét. Hogy a munkafolyamatokon keresztül mások is kedvet kapjanak ahhoz, hogy ezeket a nemes és kiváló szakmákat megszeressék a felnövekvő nemzedékek is.

A programsorozatnak lesz gödöllői helyszíne is, hiszen Ligeti János Norbert üvegékszer-készítő alkotásai a Levendula Galériában (Gödöllő, Remsey Jenő körút 21.) tekinthetők meg 10 és 13 óra között. A helyszín előzetes bejelentkezés (június 9-ig, a 06-20/284-9178-as telefonszámon) alapján kereshető fel.
Az ország további, nyitott műhelyeiről erre az elérhetőségre kattintva lehet tájékozódni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online