Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tapintható kiállítás nyílt a gödöllői kastélyban

2021-06-01 12:44:36

Elterpeszkedni egy főúri hintóban, végigheveredni egy baldachinos ágyon, lornyonnal a kezünkben felvenni egy 19 századi kávéházi újságtartót, hogy beleolvassunk egy kiegyezéskori lapba. Netán, felpróbálni egy arisztokrata cilinderét, egy Tuskó Hopkinshoz illő idegen légiós sapkát, egy régi nyitott repülőgép pilótasapkáját, vagy egy hatalmas, korábban csak filmekben látott bokrétás női kalapot - általában csak igen keveseknek adatik meg.

De csak eddig, miután május utolsó hétvégéjén a Gödöllői Királyi Kastélyban olyan, „kézzelfogható” kiállítás nyílt, ami örömet, élményeket kíván szerezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, miközben érzékenyíti a látogatókat a régiségek iránti tiszteletre, azok megbecsülésére. Ez utóbbi szempont azért is érdekes, mert manapság keveseknek jut eszébe mindennapjaink tárgyaira akként tekinteni, hogy ezek a jövő régiségei, pedig máskülönben utódaink nem tudják majd évtizedek vagy évszázadok múltán letűnt korunk emlékeiként kézbe venni őket.

A gödöllői kastély Sala Terrenájában állandó jelleggel, míg a kültéri helyszínen várhatóan október végéig megélhető élmény lehetőséget nyújt a látogatónak, hogy a 400 tárgy bármelyikét kezükbe vehessék, megcsodálhassák, megismerkedhessenek a használatával, működésével.
Az „élményközpontot” a felnőttek 1.500 forint/fő, a gyerekek pedig 500 forint/fő belépődíj megfizetésével kereshetik fel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online