Vissza normál nézetbe Nyomtatás

In memoriam Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos

2021-05-22 14:50:53

Az elmúlt esztendőben három olyan személytől kellett végső búcsút vennünk, akik a korábbi években kiérdemelték a Gödöllő Város díszpolgára kitüntető címet. Közülük ketten házaspárként éltek településünkön. Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari díjas színművésznőről és férjéről, Szűcs Lajos olimpiai bajnok (1968 Mexikóváros), olimpiai ezüstérmes (1972 München) labdarúgóról van szó.

Ildikó és Lajos egyaránt 70. születésnapjuk évében vehették át a város legrangosabb kitüntetését: az önkormányzat 2010-ben és 2013-ban ismerte el kimagasló tevékenységüket. Fél éven belül bekövetkezett haláluk – Lajos 2020. július 12-én, Ildikó december 5-én hunyt el – megrendítő volt, nem csak Gödöllőn, országszerte is sokan érezték a fájó veszteséget.


Május 21-én, Pécsi Ildikó 81 évvel ezelőtti születésének napján kiállítás nyílt a Művészetek Háza konferenciatermében Keleti Éva fotóművész azon alkotásaiból, amiket ő készített az ismert és elismert színművésznőről.
Egy nappal később hivatalosan is átadták/felavatták a Szűcs Lajosról elnevezett Táncsics Mihály úti sportcentrum nemrégiben elkészült öltözőépületét, ahol kiállítással gondoltak vissza a névadóra, és egykori ereklyéi közül néhány itt őrzi majd a jövőben a Bajnok emlékét.

Mindent egybevetve, nemes gesztust gyakoroltak az emlékezések szervezői, ám azon érdemes lenne elgondolkodni, hogy a gödöllői labdarúgásért – Szűcs Lajoson kívül – többen is sokat tettek az elmúlt években/évtizedekben. Talán ők is megérdemelnének egy tablót vagy emléktáblát a modern öltözőfolyosón…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online