Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Decentraland elképesztő világa a digitális földértékesítés lehetőségével

2021-05-14 11:13:08

Ebben a cikkben egy egészen újszerű és izgalmas koncepciónak, a Decentralandnek a lényegét igyekszünk átadni. Kitérünk a legfontosabb funkcióira, értékeire és lehetőségeire egyaránt.
Igyekszünk közben arra is rávilágítani, hogy miért érdemes és célszerű szerencsét próbálni a Decentraland használatával. Különösen akkor lesz izgalmas a bejegyzés olvasása, hogyha komolyan érdeklődünk egy decentralizált virtuális világ iránt.

A Decentraland koncepció lényege dióhéjban

Képzeljünk el néhány másodperc erejéig egy virtuális világot. Egy olyat, amelyik háromdimenziós emberekből és tárgyakból, továbbá épületmodellekből összeállva alkot mesterséges teret. Aztán képzeljük el, hogy nemcsak a szereplői, hanem akár a megteremtői is lehetünk ennek a virtuális világnak.

Pontosan ebben rejlik a Decentraland alapvető esszenciája. A koncepció ugyanis lényegében azt próbálja hangsúlyozni és erősíteni, hogy az általunk létrehozott és megteremtett világ csakis a miénk. Magyarul felhasználóként a saját kezünkbe vehetjük a virtuális tér alakítását.

Elképesztően izgalmas koncepció, nem igaz? Nézzük is meg a vele kapcsolatos további részleteket.


A Decentraland és a blokklánc kapcsolata

Lényeges tényező, hogy a Decentraland kapcsán a virtuális földterületek adás-vételét egy DAO tartja számon. A DAO egy blokkláncalapú, decentralizált szervezet. Mindezen felül kriptopénz is jelen van a Decentralanden belül, természetesen, a rendszer belső elszámolási egységének funkcióját betöltve.

A Decentraland saját kriptopénzének számító MANA használatával földet, illetve sok egyéb dolgot tudunk vásárolni. A rendszerben egy NFT is jelen van. Merthogy a virtuális világ parcellákra van osztva, és bárki vásárolni tud magának ezekből a parcellákból.

A parcellák így NFT formájában kerülnek a tulajdonoshoz. A token pedig a parcella koordinátái mellett olyan egyéb metaadatokat is tartalmaz, mint mondjuk a tulajdonos neve.

Ami a Decentraland különlegességét adja

Természetesen, ezt a tényezőt már önmagában az elnevezés is hűen tükrözi. Vagyis: a Decentraland világában nincs egy szabályozó és korlátozó szerepet betöltő központi entitás. Maguk a parcellatulajdonosok határozzák azt meg, hogy pontosan hogyan is szeretnék alakítani ezt a virtuális világot.

Az érvényesüléshez persze MANA szükséges. Ennek a segítségével tudunk ugyanis nemcsak földterületekhez jutni, hanem a virtuális karakterünk öltöztetése, illetve az egyéb dolgok beszerzése is a MANA segítségével történhet.

Mondanunk sem kell talán, hogy a Decentraland egyre komolyabb népszerűségnek örvend, így a platform naponta több ezer felhasználót lát vendégül. Persze még egyáltalán nem késtünk el. Ha szeretnénk, nyugodtan beszállhatunk mi magunk is. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online