Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Négy éremmel hangolt az olimpiára Mészáros Eszter

2021-03-29 17:52:47

Március 24-e és 28-a között 12. alkalommal rendezték meg a lengyelországi Wroclawban a légfegyveres Grand Prix versenyt. Az esemény rangját emelte, hogy azon több, már olimpia kvótával rendelkező sportoló is rajthoz állt
A hazánkat képviselők közül – többek között – Mészáros Eszter, a Gödöllői EAC sportlövője tartozott ebbe a körbe, de rajta kívül az egyetemi szakosztály további két puskása is tesztelte tudását.

A magyar csapat összesen 6 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzéremmel térhetett haza a versenyről. Az éremszerzésből Szucsák László tanítványa, Mészáros Eszter (képen) is kivette a részét a maga 1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmével. Utóbbiak közül az egyiket Hammerl Somával (UTE) közösen szerezte vegyespárosban, a légpuska 10 méteres számában. Bíztató jel lehet a Tokióba tartó gödöllői versenyző számára, hogy nemzetközi szinten is kimagasló, 1179 körös eredménnyel nyert a légpuska 50 méteres, három testhelyzetes (térdelő, fekvő, álló) számában, amit korábban a „gyengébbik” olimpiai számának tartottak.

- A jövő héten kezdődő Európa-bajnoki válogatók miatt most főleg erre edzettünk, ezért nem tartom rossz eredménynek a légpuska 10 méteres számában elért 2. helyet sem. Emellett fontos volt a mostani versenyen, hogy 4 nap felváltva kellett lőnünk a két olimpia számot, kicsit azt is gyakoroltuk ezzel, hogyan tudok majd váltani egyikről a másikra Tokióban – összegezte Eszter a tapasztalatokat a verseny után.


További gödöllői eredmények:

Lovász Dorina 14. hely (50 méter, három testhelyzet összetett, 1164 kör), 10. hely (légpuska 10 méter, vegyespáros), 35. hely (légpuska 60 lövés)
Klenczner Márton 10. hely (50 méter, három testhelyzet összetett, 1159 kör), 10. hely (légpuska 10 méter, vegyespáros), 10. hely (légpuska 60 lövés)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online