Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A visszérbetegség kezelésének speciális módjai

2021-03-22 18:04:29

Nehéz lábak, lábgörcs, égő fájdalom és ödémás szimptómák. Bizony ezek a tünetek sajnos ismerősök lehetnek azok számára, akik visszérbetegséggel küzdenek. Ennek kialakulása számos tényezővel összefüggésben áll, például, a genetikai hajlammal, az életkorral és az életmóddal egyaránt. De az ülő- vagy az állómunka egyaránt nagy szerepet játszhat.

Száz szónak is egy a vége, a következő cikkben a speciális kezelési módokat vesszük számításba.

A visszérbetegségről érthetően
A vénák kitágulása bizony pangásos vénás keringési elégtelenséghez vezethet, ami gyakorlatilag egyenlő a visszérbetegséggel vagy más néven a varicositas-szal.

A vénás rendszer oxigénben szegény vért visz a szív jobb pitvarának irányába, a nagyvérkör perifériás keringéséből. A kisvénák megvastagodnak és a nagyobb vénákba tömörülnek, s a nyirokkeringés is csatlakozik a vénás keringéshez. Az alsó végtagi vénák a szív irányába, tehát felfelé áramoltatják a vért. Az, úgynevezett, vénabillentyűk feladata, hogy meggátolják a vér visszafolyását a periféria felé. A vénák egyúttal a pumpafunkciót is ellátják, hogy a szív felé irányítsák a perifériákról a vért.

Amikor sok idő töltünk állva vagy ülve, akkor megszűnik ez a bizonyos pumpafunkció. Évek múltán ezért a vénabillentyűk kitágulnak, így kialakul egyfajta pangás, mivel a vért nem képesek 100%-ig a szív felé pumpálni.


Visszérbetegség kezelése

Nos, a vénás keringési elégtelenség könnyen kezelhető, de sajnos a „karfiolos” vénákon már csak sebész segíthet. A gyógyszerek és krémek segítségével legfeljebb csak a további vénatágulatok előzhetőek meg.

Ha kezdődő “karfiolos” visszértágulatról van szó, akkor még van remény. A nehézlábérzést, a dagadt alsó lábszárat, a feszítő, görcsös tüneteket legtöbbször a vénatágulattal diagnosztizálják. Ilyen esetben még nem szükséges vényköteles gyógyszer, így szedhetünk diosmin és hesperidin tartalmú gyógyszert vagy kúraszerűen étrend-kiegészítőt. Ezt három, de maximum hat hónapig ajánlott tenni, majd szünetet kell tartani.

Aztán kenjük be reggel és este is az érintett területet vénatonizáló krémmel! A Dr. Hertelendy speciális visszérkrémjei olyan magisztrális készítmények, amelyek javítják a fájó tüneteket, emellett hűsítő hatást is biztosítanak.

Hasznos tippek a kezeléshez
Napközben ajánlott kompressziós harisnyát is hordani, a szakorvos által ajánlott kompressziós erősséggel. Nem szabad fáslit használni, inkább a térdig érő harisnya ajánlott! Reggel és este is jó legalább egy-két órát sétálni.

Vigyázz, a „karfiolos” visszérbetegség már komolyabb kezelést igényel, így mindenképpen érdemes angiológiai (érsebészeti) szakrendelésre menni. Ez esetben kerüljük az öngyógyítást és kérjük ki a gyógyszerkészítményekről az orvos véleményét is!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online