Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit kell tudni a mosdólábakról és a szifontakarókról?

2021-03-14 11:15:09

Az elmúlt években valamelyest háttérbe szorult hagyományos mosdókagylókat mostanában ismét kezdik felfedezni a vásárlók. Az alábbiakban nekik szeretnénk bemutatni az ezekhez gyártott dizájnos lábazatokat, illetve szifontakarókat, amikkel elrejthetők a nemkívánatos csövek.

A hagyományos mosdótálak előnyei
Korábban szinte minden otthonban és közintézményben a hagyományos mosdótálak domináltak, aztán a pultba építhető, valamint a bútorra tehető modellek lettek népszerűek. A vintage stílus fokozatos elterjedésével azonban a hagyományos típus újra egyre elterjedtebbnek számít, köszönhetően a változatos formavilágnak.

Ezek a falra erősíthető mosdókagylók rendkívül helytakarékosnak számítanak, így gyakorlatilag a legkisebb fürdőszobába is beférnek, ami a beépíthető társaikról nem mindig mondható el. Szekrényt amúgy sem érdemes alatta elhelyezni, mert a kifröccsenő víz a mosdó oldalán végigfolyva eláztathatja azt.

A boltok kínálatában a hagyományos formájú modellek mellett a legkülönfélébb íves és szögletes darabok is megtalálhatók, sőt olyanok is, amik két csaplyukkal rendelkeznek.

Meg kell említeni, hogy a hagyományos mosdótálak új generációjának gyakran nem a helytakarékosság a legfőbb előnye, hanem a keskeny kivitelű, modern forma, ami szinte lebegő hatást kölcsönöz ennek a jellemzően porcelánból készülő szaniternek. Fontos, hogy bármilyen típusú mosdókagyló mellett is döntünk, méretben és stílusban harmonizáló csaptelep kerüljön rá.


Mosdólábak

A hagyományos mosdók esetén a lábak alkalmazásának több oka is lehet. Vannak olyan - főként vintage stílusú - modellek, amelyeknél a tökéletes összhatás eléréséhez nélkülözhetetlen a lábazat. Más esetekben csak azt a cél szolgálja, hogy a szifont és a kapcsolódó szerelvényeket eltakarja, de természetesen egy modern mosdókagylóhoz is sokat tud hozzátenni egy vele harmonizáló láb. De, nem csak kerámialábazatok léteznek, ugyanis a mostanában igen divatos keskeny kivitelű modellekhez a fémből készült, krómozott vagy faállványok, amelyek különösen vintage stílusú fürdőszobákban mutatnak jól.

Szifontakarók
A szifontakarók annyiban különböznek a mosdólábaktól, hogy nem érnek le a padlóig, csupán a szerelvényeket takarják el a kíváncsi szemek elől. Ezek a jellemzően kerámiából készült elemek kaphatók lekerekített és szögletes kivitelben is, de ha nem a kiválasztott mósdóhoz gyártott szifontakarót választjuk, akkor érdemes alaposan megmérni a szükséges paramétereket annak érdekében, hogy a két termék biztosan passzoljon egymáshoz.

Elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket, ha a Fürdőszoba-Szaniter Shop webáruházában vásárolunk, hiszen itt garantáltan minőségi mosdótálakat és a hozzájuk tartozó lábakat, illetve szifontakarókat találunk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online