Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Őrizzük egészségünket folyamatos légfertőtlenítéssel!

2021-03-13 13:15:35

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és ellenálljunk a betegségeknek, tiszta és friss levegőre van szükségünk. Számos légtisztító berendezés áll rendelkezésünkre, azonban nem mindegyik használható a nap minden percében. Ha folyamatosan fertőtlenített levegőt lélegzünk, akár életveszélyes fertőzéseket is elkerülhetünk. Nem is gondolnánk ugyanis, hogy mennyi láthatatlan kórokozó él velünk egy légtérben.

Nem elég a szűrés
A legtöbb légtisztító berendezés különböző szűrőkkel van ellátva. Ezek a levegőben szálló mikroszkopikus anyagok egy részét kivonják ugyan a légtérből, de nem fertőtlenítenek. Holott ennek nagy jelentősége van, különösen a sok ember által egyszerre használt helyiségekben.

Ugyanis olyan egészségkárosító részecskéket lélegezhetünk be, mint a vírusok, baktériumok, gombaspórák. Emelett a különböző paraziták petéi és sok-sok allergén is okozhat panaszokat, ha a szervezetünkbe kerülnek. Ezeket a hagyományos, szűrőkkel működő levegőtisztítók nem képesek semlegesíteni, csak csapdába ejteni.

Hatékony légfertőtlenítő készülékek

Hazánkban népszerűek az ózon segítségével működő fertőtlenítő berendezések. Az ózon nagyon erős oxidálószer, épp ezért hatékony fertőtlenítő. Azonban hiába csírátlanítja megfelelően a levegőt, sőt a szilárd felületeket is, nem használható folyamatosan. Ugyanis éppen az erős fertőtlenítőképességének köszönhetően káros az emberi szervezetre.

Sőt, a berendezési tárgyakat sem kíméli, hiszen minden anyaggal képes reakcióba lépni. Épp ezért csak kiürített helyiségben lehet alkalmazni, és használata után alaposan szellőztetni kell. Az ózongenerátoros fertőtlenítést csak szakember segítségével ajánlott elvégezni, így alkalmazási köre behatárolt.


Biztonsággal működtethető fertőtlenítő

Egy ír szabadalomnak, a Novaerusnak köszönhetően azonban már elérhető olyan módszer, amely folyamatosan biztosítja a tiszta levegőt. A NanoStrike technológia működése a hidegplazma energizáló hatásán alapul. Ezek a fertőtlenítők az elektromos áramot hidegplazma mezővé alakítják át.

Ezen a mezőn átjuttatják a levegőt, aminek káros összetevői az energiamezőben elpusztulnak. Így hatékonyan vehető fel a harc a baktériumok, a gombák, a spórák, a vírusok, az allergének és egyéb káros anyagokkal szemben. Mivel a plazma nem ártalmas sem az egészségre, sem a tárgyainkra, megszakítás nélkül működtethető.

Kiemelt figyelmet igénylő intézmények
Igaz ugyan, hogy már egy tíz-tizenöt fős munkahelyen is változatos kórokozókoktélok alakulnak ki. Azonban leginkább az egészségügyi intézményekben ápoltak vannak kitéve a fertőzésveszélynek.

A kórházakban a különböző baktériumok évente ezrek életét követelik. Ezen halálesetek jó része megfelelő levegőfertőtlenítéssel elkerülhető lenne. Az orvosi várók, a fekvőbeteg és intenzív osztályok és a műtők légterének hatékony csírátlanítása tehát létkérdés. A kórházi fertőzések ugyanis nagyon gyorsan terjedhetnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online