Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Buborékok borítják belül

2021-03-12 11:16:43

A pillekönnyű buborékfólia- vagy légpárnás tasak a legkedveltebb, legpraktikusabb csomagolóanyagok egyike. Annak ellenére, hogy nagyon könnyű termékekről van szó, igazán jól bírják a gyűrődést. Akár még szó szerint is.

A kívül papírboríték belül polietilén anyaggal bélelt. Ezen találhatók azok a kis levegővel töltött buborékok, légpárnácskák, melyek megóvják a belé csomagolt termékeket a külső fizikai, de még a kémiai hatásoktól is: ütéstől, portól és mindenféle szennyezőanyagtól.

Gyorsan, egyszerűen és könnyedén lehet ezekbe a buborékfólia-tasakokba termékeket csomagolni, majd postázni. Belülre kerül a védendő áru, kívülre, a boríték papír részére a címzés. Tollal vagy etikettel. Gyors, olcsó és biztonságos a használata.

Óvja és védi tartalmát

Postai csomagolásra számos anyagot használunk kezdve a papírtól a dobozon át a műanyag termékekig. A buborékfólia-tasak a papír és a műanyag „házasításából” született. A végeredmény pedig egy rendkívül sokoldalúan felhasználható termék lett, mely az irodák és a háztartások alapvető tartozékává vált napjainkra.

Nem is olyan régen még floppy lemezeket, majd CD-ket és DVD-ket küldtek bennük előszeretettel. Manapság kényes pendrive-okat és egyéb aprócska alkatrészeket rejtenek főképp. A webáruházak kedvelt csomagolóanyagává vált. Mivel rendkívül kicsi a súlya, nem igazán növeli a feladandó termékek szállítási költségeit.


Kis történelmi kikacsintás

A buborékfóliát az Egyesült Államokban, New Jersey-ben találták fel. Tapétát készített két mérnök érdekes felületi mintázattal, légbuborékos anyagból. Az ötvenes években ez nem aratott túl nagy sikert a célközönségnél. A mérnökök nem adták fel és tovább próbálkoztak még üvegházak borítóanyagaként értékesíteni az anyagot. A. Fielding és M. Chavannes, a két fejlesztőmérnök ezzel sem lett túl sikeres. Pedig megelőzték a korukat.

Manapság a buborékfóliás anyagot nem csak üvegházak, hanem medencék hőszigetelésére és melegítésére is előszeretettel alkalmazzák. Csak mikor az IBM új 1401 számítógépmodellje piacra került kezdték el használni a buborékfóliát csomagolóanyagként. A terméket ma is közel azonos módon gyártják, ám sokkal szélesebb körben alkalmazzák. Karrierje azonban egyre feljebb ível.

Költséghatékony postázás, praktikus tárolás

Belül a polietilén alapanyagú légbuborékos fóliabevonat garantáltan megvédi a bele csomagolt termékeket. Lezárni egyszerű: le kell húzni a védőfóliát, majd az öntapadós csíkot ráhajtani a hátoldalra. A praktikus buborékfólia-tasak roncsolásmentesen nem nyitható fel ezután, ezzel is a biztonságos postázást segíti.

Sokféle méretben meg lehet vásárolni ezeket a tasakokat. Nem csak postázni, hanem anyagokat tárolni is ideális bennük. Kis súlyuk és méretük miatt gazdaságosan felhasználhatók e szerepben. Sőt, nem csak az ütéstől, hanem a portól és a szennyeződésektől is védenek. Érdemes több méretben beszerezni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online