Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Musical estben csúcsosodna ki a gödöllői kastély 25. születésnapja

2021-02-27 11:17:30

Meglepetésekkel és izgalmas aktivitásokkal készül 25. születésnapjára 2021-ben Erzsébet királyné (Sisi) egykori kedvenc hazai tartózkodási helye, a gödöllői kastély – olvasható a műemlék-együttest működtető gazdasági társaság által kiadott közleményben.

A születésnapi ünnepséget – amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad – a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulójához közelebb eső hétvégén, napra pontosan augusztus 15-én, vasárnap tartják. A híres és közkedvelt Elisabeth musical bemutatójának szintén 25 éves évfordulója alkalmával életre hívott Musical esttel ünnepelnek, ahol előadóként Janza Kata, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter garantálják a minőségi kikapcsolódást. A musicalirodalom számos, a kastélyhoz történelmi személyeken keresztül kötődő alkotásából felcsendül majd az est során jónéhány ismert és kedvelt dallam.

Az ünneplés azonban nem csupán erre az egy napra korlátozódik! Mindennap szeretnének egy kicsit ünnepelni, ehhez partnerül hívják mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben felejthetetlen élményeket szereztek a kastély épületében látogatóként, rendezvényen résztvevőként vagy akár a romantikus parkban sétát téve. Szeretnék egy élménygyűjteménybe rendezni a látogatók által kiemelkedőnek tartott kastély-életérzést, ehhez fotóval illusztrált történeteket várnak erre az email-címre április 30-ig. A legkiemelkedőbb emlékeket pedig újabb élményekkel jutalmazzák!


Kastélykrónika címmel hamarosan útjára indítják az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit, történéseit, a kastélyban járt híres embereket bemutató sorozatukat évenkénti bontásban.

Jubileumi kezdeményezésük keretében különös hangsúlyt kap a fiatalok és gyermekek célcsoportja. A Nagy Kastélyos Emlékkönyv című rajzpályázat nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos diákokhoz szól. A kicsiket kastélyos élményeik papírra vetésére kérik, különleges tárlatvezetés és családi felfedezőcsomagok is szerepelnek a nyeremények között. Az év második felében pedig minden beküldött pályamunkát kiállítás keretében mutatnak be a kastélyban.
Felső tagozatosok és középiskolások számára Boldog születésnapot kastély! címmel videópályázatot hirdettek, melyben arra keresik a választ: mit üzenne a fiatalság az idén negyedszázados kastélynak? Mit kíván neki a következő negyedszázadra? Természetesen ebben a kategóriában is értékes jutalmak várnak az alkotókra.

Amint az a felsoroltakból kitűnik, a szervezők nem titkolt célja, hogy megszólítsák azokat is, akik korábban már megcsodálták az épületet, hogy most újra visszatérjenek, és együtt ünnepeljenek velük, a reményeik szerint mihamarabbi, biztonságos újranyitás után! Fotó: Somogyvári Zsóka


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online