Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mobilmentő trükkök kezdő okostelefon-tulajoknak

2021-02-15 12:44:59

Napjainkban a technika rohamosan fejlődik, aki pedig nem szeretne olybá tűnni mások előtt, mintha egy barlangban élne, annak bizony lépést kell tartania a fejlődéssel. Ma már egyre több idősebb ember köt barátságot az okostelefonokkal, a gyermekek pedig alighogy elkezdik az általános iskolát, általában már birtokba is vehetik az első mobiltelefonjukat.

Persze, kezdőként az első készülék számos meglepetést okozhat, ezért cikkünkben adunk pár ötletet arra vonatkozóan, mit érdemes szem előtt tartanod friss okostelefon-tulajdonosként.

Biztonsági mentés
Ezt a funkciót már rögtön akkor érdemes aktiválni, amint használatba veszed a készüléket. A legtöbb mobilban gyárilag is van ilyen opció, de akár külső alkalmazást is használhatsz. A lényeg, hogy a mentés ne (csak) magára a készülékre történjen, hanem egy felhőbe vagy esetleg USB-kábelen keresztül a számítógépre. Ez azért fontos, mert ha valami miatt vissza kell állítanod a gyári állapotba a telefont, akkor nem veszik el az összes adatod. Hiszen a mentésben minden ott lesz, csak vissza kell majd töltened az alapállapotba helyezett mobilra.

Illetve a biztonsági mentés akkor is hasznos még, ha készüléket cserélsz, mert a régi mondjuk tönkremegy vagy elavul. A mentett adatokat könnyedén átszinkronizálhatod az új mobilodra is. Persze ehhez az is szükséges, hogy a mentés rendszeres időközönként (akár naponta) megtörténjen, hogy a legfrissebb adataid is biztonságban legyenek.

Külső védelem
Bármilyen okosak is a mai telefonok, sajnos abból a szempontból még mindig elég “buták”, hogy nem tudnak magukra vigyázni. Elég egyetlen figyelmetlen mozdulat, és máris törik a kijelző, karcolódik és horpad a hátlap. A javítás pedig sokszor egy kisebb vagyonba kerül - már ha egyáltalán menthető a készülék.

Ezért már az első naptól kezdve tartsd a telefont védőtokban, a kijelzőre pedig ragassz üvegfóliát. Mindkettőt beszerezheted a Tok-Shop.hu-tól. Bár a mobil még így sem feltétlenül örül annak, ha szabadesést kell végrehajtania, viszont egy tokot meg egy fóliát sokkal egyszerűbb cserélni, mint a komplett készüléket.


Optimalizált töltés
Bármennyire is vigyázol a telefonodra, az akkumulátora bizony előbb-utóbb akkor is elhasználódik. Ezt a folyamatot megállítani nem, legfeljebb késleltetni tudod, ha odafigyelsz a töltésre. A mobilodat nem ajánlott sem teljesen lemeríteni, sem 100%-ra feltölteni; akkukímélés szempontjából az a legjobb, ha 40 és 80%-os töltöttség között tartod. Persze ehhez nem kell folyamatosan figyelni - léteznek olyan alkalmazások, amik a beállított szintek elérésékor hanggal jeleznek, vagy egyszerűen leállítják a töltést.

Rendszeres tisztítás
Mivel a mobilt mindenhová magaddal viszed, ezért jelentős mennyiségű szennyeződés tapad meg rajta. Hetente legalább 2-3 alkalommal szedd ki a tokból, és törölgesd át ablaktisztító folyadékkal átitatott puha, mikroszálas törlőkendővel. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online