Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezek a legjobb beszélgetésindító tippek

2021-02-14 17:48:37

Voltál már abban a helyzetben, hogy szerettél volna beszélgetést kezdeményezni valakivel, de nem tudtad, hogyan szólítsd meg? Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül. A következőkben sorra veszünk olyan technikákat, amiket mind a való életben, mind az online világban felhasználhatsz erre a célra.

Segítségkérés
Ha egy másik személy segítségét kéred, ő fontosnak fogja érezni magát. Remélhetőleg megpróbálja megoldani azt a problémát, ami miatt megszólítottad. Ezzel máris kialakul köztetek egy kapcsolat, és lesz mi alapján elkezdeni beszélgetni.

Próbáld azonban megtartani az egyensúlyt! Nem volna szerencsés, ha minden apró dolog miatt a másikhoz fordulnál segítségért, mert akkor egy idő után már inkább idegesítő leszel, semmint szimpatikus.

Segítségnyújtás
Új kollégád lett a munkahelyeden? Egy magas polcon lévő terméket próbál elérni valaki, aki alacsonyabb nálad? Ajánld fel a segítségedet! Legyél határozott, de semmiképp se tolakodó vagy erőszakos.

Légy figyelmes, és bátran kérdezd meg, hogy van-e szüksége segítségre embertársadnak. Figyelj azonban arra, hogy milyen hangnemben teszed ezt. Mindig legyél tapintatos, és éld bele magad a helyzetébe, úgy könnyebb lesz olyan kérdést feltenned, ami után jó kapcsolat alakulhat ki közted és a másik személy között.

Kérdezz a hobbijáról!
Amennyiben hasonló az érdeklődési körötök, akkor az egy remek kapcsolódási pont lehet egy hosszú beszélgetéshez. Lehet ez egy sport, valamilyen szabadidős tevékenység vagy a zene. Mindenki szívesen beszél arról, amit szeret csinálni szabadidejében. Kérdezd meg, hogy szeret-e túrázni vagy barkácsolni, milyen könyveket szokott olvasni.

Érthető, ha nem szeretnél felszínes beszélgetéseket folytatni, de ügyelj arra, hogy kérdéseid ne érintsenek túlzottan privát témákat. A magánjellegű dolgait általában senki sem szereti kiteregetni egy ismeretlen személy számára. Ha barátsággá mélyül a kapcsolatotok, akkor már persze kicsit más a helyzet, addig is haladj lépésről lépésre.


Kérdezd meg a véleményét!

Ha látásból ismersz valakit, netán pár szót már váltottatok is, akkor remekül működhet ez a technika. Egy konkrét téma vagy probléma kapcsán kérdezd meg, mit gondol a másik. Ez lehet egy új ruhadarab, valamilyen elektronikai kütyü.

Ha tudod, hogy szeret olvasni, akkor megkérheted, hogy ajánljon egy érdekes könyvet számodra. Mesélhetsz akár egy érdekes filmről is, amit a közelmúltban láttál, és egyúttal meg is kérdezheted, ő milyen filmeket szokott nézni, és mi az, amit szerinte mindenképpen látnod kell.

E négy ötlet közül remélhetőleg valamelyik elnyeri a tetszésed, és neked is segíteni fog, hogy különösebb nehézség nélkül beszélgetésbe elegyedj másokkal. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online