Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Amit a Feng Shuiról tudni kell

2021-02-13 11:45:32

Te is hallottad már a fogalmat, de nem tudod, hogy mit is kezdj vele, hogyan hasznosítsd? Röviden összefoglaljuk, hogyan is hat, és mihez is fogj a háztartásodban, hogy a megfelelő hatásokat érd el.

Természeti összhang

A Feng Shui egy kínai hagyomány, ami azt hivatott segíteni, hogy megteremtsük az összhangot az életünkben. Ehhez hozzájárul, hogy a környezetünket megfigyelve és azt harmóniába hozva hogyan valósulhat meg a kiegyensúlyozott életmód.

Maga a jelentése a szél és a víz, amiket összhangba kell hozni a térben ahhoz, hogy megvalósulhasson, amire vágyunk. Természetesen ez nem csak lakáson belül, hanem kívül is értendő és az élet minden területén egyaránt. Bár sokan nem hisznek benne, mégis rengetegen rendezik be eszerint az életüket.

A Feng Shui szerint a lakásod a pszichéd tükre. Tehát ha rendetlenség és káosz van a lakásban, akkor benned sincs éppen harmónia, különben nem tudnád elviselni a körülötted uralkodó rumlit. Persze ez vica versa hat, azaz ha rendetlenség van, az benned sem fog harmóniát generálni.

Amikor úgy döntesz, hogy ideje rendet rakni, akkor a saját belső világodat is elkezded rendbe hozni, szépen lassan kiselejtezni belőle a felesleges, oda nem illő dolgokat egészen addig, amíg már csak a lényeg marad.


Néhány tipp a kialakításhoz

Van néhány tárgy, amit a Feng Shui nem javasol, hogy az otthonodban tarts. Ilyen például a sok apró tükör, mivel azok csökkentik az önbizalmad, amiben nem látod az arcodat. Hálószobába pedig egyáltalán ne helyezz el tükröt, mert az sem tesz jót. A hálóban kerüld a gyerekjátékokat, mivel az a gyerekkorodra emlékeztet, így gátolja a célok megvalósulását és a megvalósítást.

Kerüld a nagy méretű, robosztus bútorokat, mivel azokat sokkal nehezebb variálni, és az elrendezés is macerásabb.

Kerüld a hosszú, hegyes levelű növényeket, mert kötekedővé tesznek. Inkább a kerekebb levelekre szavazz.

Ne zárd ki a fényt, így a zsaluk, redőnyök mindig legyenek nyitva napközben, mivel csak így áramlanak az energiák.

A Feng Shui használatában az úgynevezett Bágua térkép nyújt segítséget, mely szerint a lakás 9 részre osztható fel, és minden terület egy-egy életterületért felel. Ezek pedig a következők: gazdagság, siker; hír, hírnév; szerelem, házasság; család; egészség; kreativitás, gyermek; tudás, művelődés, önfejlesztés; emberi kapcsolatok, karrier; utazás, segítőkész emberek.

Minden területnek megvan a maga színe, amit célszerű alkalmazni, de legalábbis hangsúlyozni.
A Bonus Shop segít abban, hogy megtaláld a megfelelő kiegészítőket is, amikre éppen szükséged van.

Ha úgy érzed, hogy belevágnál, akkor ne habozz, olvass utána és szerezd be mielőbb a megfelelő bútorokat, és száműzd azokat a tárgyakat, amik gátolnak vagy visszafognak. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online