Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hiteligénylés előtt használjon autóhitel-kalkulátort!

2021-02-12 11:22:32

Pénzügyi döntéseink meghozatala előtt mindenképp érdemes felmérni a lehetőségeinket. Ha olyan adósságot vállalunk, amit később nem tudunk törleszteni, komoly problémáink adódhatnak. Mielőtt hitelhez folyamodnánk, térképezzük fel pontosan, hogy milyen kötelezettségeink keletkeznek. Így elkerülhetjük a komoly financiális válságot, ami az egész életünkre, családunkra kihathat.

Az autóhitel-kalkulátor működése
Ma már nem kell személyesen megjelennünk a pénzintézetben, hogy megtudjuk, milyen hitelkonstrukció számunkra a megfelelő. Az internetes hitelkalkulátorok néhány kattintás után tájékoztatnak a lehetőségekről. Az autóhitel-kalkulátor használata során meg kell adnunk a megvásárolni kívánt gépjármű típusát. Ez lehet személygépkocsi, tehergépkocsi vagy akár motorkerékpár is.

Ki kell töltenünk a kalkulátorban, hogy mekkora összegű hitelre van szükségünk. Ezután meg kell adnunk a hitel tárgyát képező gépjármű gyártási évét. Végül már csak a vállalni kívánt futamidőre van szüksége a hitelkalkulátornak a számoláshoz. Két-három másodperc múlva megtudjuk, hogy mekkora törlesztőrészletre kell számítanunk. Emellett a teljes hiteldíj mutatót, vagyis a THM-et is kiszámolja nekünk a felület.


Miért érdemes használnunk az előzetes hitelkalkulátort?

Sajnos, gyakran előfordul, hogy túlvállalják magukat a kérelmezők, ha hitelről van szó. Természetesen előfordulhatnak előre nem várt események az életben. Azonban ha előzetesen tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk, kisebb a kellemetlen meglepetések esélye. Ha egy internetes autóhitel-kalkulátor megmutatja, hogy az általunk vállalt futamidő alatt mekkora részletekben kell törlesztenünk, megalapozott dötést hozhatunk.

Ugyanis, ha nem fizetjük időben a törlesztőrészleteket vagy nem megfelelő összegben, jogi procedúra elé nézhetünk. Az általunk megvásárolt gépjárművet a hitelt folyósító bank lefoglalhatja. A pénzintézetek arra törekszenek, hogy a nem törlesztett hitelek esetén is a legtöbb kölcsönadott pénzt visszakapják. Ennek érdekében a szerződés tárgyát képező gépjárművet a vevőtől visszaveszik és továbbértékesítik. Ma már erre a bankoknak könnyedén lehetőségük nyílik, hiszen a törlesztés ideje alatt ők maradnak a tulajdonosok.

Ekkor válik a gépjármű vevője tulajdonossá

Elsőre talán furcsa lehet, hogy az autót megvásároló vevő csupán birtokba kapja meg a gépjárművet. Ez az úgynevezett autólízing. Amíg a hitel részleteit a kölcsönt igénylő nem törlesztette, addig csak használója lehet az autónak. A tulajdonos a lízing lejártáig a bank marad. Ennek oka nagyon is logikus. Ha a vevő nem tesz eleget a szerződésben vállalt kötelezettségeinek, a bank, mint tulajdonos könnyen le tudja foglalni a járművet. Ezt néhány éve vált gyakorlattá. Azelőtt a vevő akár rögtön tulajdonossá is válhatott, így a bank jogai nehezebben voltak érvényesíthetőek.(x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online