Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért nem lehet leállítani a gödöllői városháza-projektet?

2021-02-10 10:56:37

Gémesi György januári online fogadóóráján az épülő városházáról is ejtett szót. A település első embere – mások mellett – elmondta, hogy az nettó 1 milliárd forintból valósul meg, és most úgy tűnik, hogy a jövő évi választás után lesz kulcsrakész, akkor tudnak beköltözni. A polgármester puritán, nem luxusigényeket kielégítő fejlesztésről beszélt, és azt is szóba hozta, hogy a visszaköltözést követően komoly működési költségcsökkenésre lehet számítani.

Gémesi választ adott arra a kérdésre, hogy miért nem állították le az építkezést, amikor jött a koronavírus-járvány. A polgármester úgy fogalmazott: azért nem állítottuk le, mert szerződéseink vannak! Kiírt közbeszerzés volt, a közbeszerzés után szerződésekkel lett lekötve az építkezés. Azt gondolja – mondta Gödöllő főpolgára –, hogy ezek a fejlesztések segítenek túlélni a Covid-járvány okozta nehézségeket.

A történeti és időrendi hűség kedvéért, érdemes visszalapozni a városháza-projekt múltjában:

• A Szövetségben a Gödöllőiekért képviselőcsoport tagjai a város elmúlt évi költségvetésének tavaly februári, majd a fedzetbiztosítás március 12-i tárgyalásakor jelezték, hogy nem csak a gazdasági válság negatív hatásaival kellene számolni, hanem az akkor még csak Kínában terjedő koronavírus-járvány elleni védekezés esetleges plusz anyagi terheivel is.

• 2020. március 19-én megszületett egy nyílt levél, amiben – többek között – arra szólítják fel Gémesi Györgyöt, hogy a Városháza Szabadság tér 6. szám alatti épületének átépítésére és bővítésére a város 2020-as költségvetésében elkülönített 700 millió forintos összeg kerüljön az általános tartalékba, és ezzel egyidejűleg a beruházás kapcsán kiírt közbeszerzési eljárást a képviselőtestület minősítse eredménytelennek!

• Az előzőekben említett figyelmeztetések ellenére, 2020 áprilisában eredményesnek nyilvánították a városháza-átépítés és -bővítés tárgyában kiírt közbeszerzési eljárást (a hivatalos értesítőben ez május 4-i dátummal jelent meg), megteremtve ezzel a hivatkozási alapját annak, hogy a szerződési kötelezettségek miatt napjainkban nem lehet felfüggeszteni/leállítani a beruházást…

Kapcsolódó cikk: Gödöllő találós kérdése a takarékoskodásról


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online