Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői ingázók is elmondhatják véleményüket az agglomerációs vasúti stratégiáról

2021-02-09 14:04:23

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia az utóbbi 100 év legnagyobb vasútfejlesztéseit átfogó, a fővárost és agglomerációját (benne Gödöllőt is) érintő elővárosi kötöttpályás közlekedés – a MÁV elővárosi vasútvonalai és a hévvonalak – a fejlesztéséről szóló dokumentum. Egy megújult, kibővült hálózaton színvonalas vasúti szolgáltatás jön létre, ami természetes, környezet- és klímabarát választást kínál a fővárosba irányuló és a fővároson belüli utazás során egyaránt.

A Stratégia legfőbb célkitűzése az elővárosi kötöttpályás közlekedés versenyképessé tétele. A jövőben nem csak a mainál gyorsabban és kényelmesebben, hanem egységes bérlettel lehet majd utazni. A vonatok a mainál jóval sűrűbben járnának, a legforgalmasabb, fonódó szakaszokon néhány percenként követnék egymást. A megújult vonalakon legalább 3 metróvonal és számtalan úti cél lenne elérhető átszállás nélkül, a mainál rövidebb menetidő alatt.

A Gödöllőt, a gödöllői ingázókat is érintő, átfogó hálózatfejlesztési koncepció részleteit itt lehet megismerni. Az ide kattintva elérhető kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja véleményét, segítve ezzel is a kitűzött fejlesztési célok mielőbbi, a társadalmi igényekhez is igazodó megvalósulását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online