Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kamarai tanácsadás, hiteligénylés és pályázati elérhetőségek gödöllői vállalkozóknak is

2021-01-18 10:58:08

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (székhelye: 1056 Budapest, Váci utca 40.) tanácsadó szolgáltatást nyújt a kkv-szektor vállalkozásainak. A tanácsadás a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek kezelését és a jogszabályi rendelkezések alkalmazását segíti, telefonon és emailben történik, a (+36-70) 967-9669-es telefonszámon és ezen az email-címen. A személyes tanácskérés a járványveszély miatt szünetel.

A térítésmentes tanácsadási szolgáltatást a Kamara tagjai és a kamarai nyilvántartásban szereplő, Pest megyei székhelyű, regisztrált gazdálkodó szervezetek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. A tanácsadásnak nem része az ügyintézés és az okiratszerkesztés.
A kamarai tanácsadás jogi-, gazdasági-, pénzügyi- és munkajogi kérdésekre, hitelhez jutási lehetőségekre, valamint tagdíj és kamarai hozzájárulás megfizetésére, továbbá a szakmunkástanulók foglalkoztatására terjed ki.

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény alapján a Kamara tájékoztatást nyújt az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, a képesítéshez, valamint a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről is. A megkereséseket erre az email-címre kérjük megküldeni a kérdező nevének és telefonszámának megadásával.

A tanácsadás fogalma, értelmezése
A tanácsadás során a kérdező vállalkozó röviden, célirányosan ismerteti a tanácsadóval a cége helyzetét és előadja, hogy mely kérdésre, probléma kezelésére, megoldására keresi a választ.
A kérdező a tanácsadóval megbeszéli, kitárgyalja, hogy az érintett vállalkozásnak milyen törvényes lehetőségek állnak rendelkezésére, melyek az előnyök és hátrányok a vállalkozás számára, valamint ezekhez miként igazodnak a tények és a vállalkozó elképzelése. A tanácskérés és a tanácsadás folyamatában a felek közösen keresik a megoldást a tanácskérő által előadottakra, de a lehetőségek közül a vállalkozó hozza meg a számára legjobbnak látszó döntést.

A tanácskérések során előadott kérdések, problémák hasonlíthatnak egymáshoz, de nem ugyanolyanok, vállalkozásonként eltérő a megoldás módja is. Más cég által választott módszert a sajátosságok elemzése nélkül nem érdemes átvenni. A vállalkozó ne vegyen fel hitelt, ha annak visszafizetése szerződéssel lekötött kapacitás és elegendő bevétel hiányában nem látszik teljesíthetőnek.

További információs lehetőségek, hasznos linkek

Jogszabályok és tájékoztatások a Pest Megyei Iparkamara honlapján, az „Aktuális” menüpontban megtekinthetők.
Hitelek, képzések, pályázati felhívások, gyakori kérdések és válaszok: VALI – Vállalkozói Információ.
Ágazati bértámogatási program, vállalkozások munkaerő támogatása: Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Pályázatok
Magyar Multi Program – Szakértői portál – minősített szakértők: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.
Pályázati tanácsadás – pályázatírás

Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke (ÖVTJ)

Külföldi munkavállaláshoz hiteles fordítás és hatósági bizonyítvány kiállítása magyar bizonyítványról, oklevélről
Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI)
Hiteles fordítás után hatósági bizonyítvány kérelem: Magyar Ekvivalencia és Információs Központ


Médiatámogatás a kkv-szektor vállalkozásainak
A FIX Televízió Fogyasztói Jogviták című, fogyasztóknak és vállalkozóknak szóló tájékoztató, ismeretterjesztő műsorai megtekinthetők és visszanézhetők a hivatalos honlapon és a YouTube csatornán. További tájékozódási lehetőset kínálnak Pest megyében az egyes települési önkormányzatok nyomtatott sajtótermékeiben és online kiadásaiban megjelenő cikkek. Dr. Csanádi Károly kamarai jogtanácsos, okleveles fővállalkozó, európai uniós kkv. tréner, műsorvezető a FIX Televízióban


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online