Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kerti világítás megtervezése

2021-01-17 11:09:01

A kertet világítással nagyon egyszerű feldobni. A dekorációs szempontokon túl ennek azért biztonságtechnikai szerepe is van. Hiszen a sötét órákban külterületen akár még súlyos balesetek is történhetnek a látási problémákból adódóan. A világítással így kettő legyet ütünk egy csapásra, kertünket biztonságosan közlekedhetővé, illetve varázslatos megjelenésűvé is változtathatjuk. Kültéri világításnak csak olyan lámpatest használható, ami az ehhez szükséges IP-védelemmel rendelkezik.

IP-védelem – tények

Különböző betűkből és számokból álló adathalmaz, amelyek a nemzetközi védettségjelölést írják le. Konkrétan a műszaki berendezések áramköreit védő készülékház környezeti behatások elleni védelmét mutatja meg a vásárló számára. Jelenthet vízállóságot, valamint por, de szilárd anyagokkal szembeni védelmet is. Az első számjegy mutatja a szilárd anyagokkal, a második pedig a vízzel szembeni védettség szintjét. Logikusan a magasabb érték egy magasabb védelmi szintet jelent.

Világítás kiválasztása

Talán nem árulunk el nagy titkot, ennek a kiválasztása a legnehezebb rész a kerti világítás tervezésekor. A kerti világítás területén annyi ötlet, lámpatípus és lehetőség kerül elő, hogy ember legyen a talpán, aki egyszerűen választani tud közülük. Mielőtt belevetnéd magad a sűrűjébe, tisztázz pár dolgot. Legelsőként azt gondold át, hogy milyen célból választod a világítást. Kertedet biztonságossá, gyönyörű látványúvá, vagy praktikusan működő világítással szeretnéd felszerelni. Ha már világítástervezésre adtad a fejed, a legjobb döntés az összes célt és lehetőséget együtt figyelembe venni.

A modern kor vívmányait figyelembe véve bármilyen legyen a terved vagy az igényed, illetve a stílusod, a lámpatesteket legjobb a modern napelemes világítások közül kiválasztani.


Tervezés

A napelemes világítás előnyös, mert energiatakarékos megoldás, amely leginkább a Te pénztárcádat kíméli. Nem utolsósorban maximálisan zöld, tehát környezetvédelmi választás. Ezért a legjobb döntés egy átgondolt világítási tervet alkotni a teljes külterületre. A kerti világítások tekintetében ideális, ha azok egységes stílusjegyeket hordoznak. Ez nem igényel nagyon hosszú tervezési szakaszt. Elég, ha pár egyszerűbb tényezőt átgondolunk, mielőtt össze-vissza lámpavásárlásba kezdünk. A folyamat a kert alapos felmérésével kezdődik, a világítástervezést érdemes a beltéri felújítással összehangolni. Vagy csak azután vágni bele, ha azzal már megvagy. Ideális a kültéri világítást a beltérivel is összhangba hozni.

A kerti világítások tekintetében is számtalan lámpatípus áll a rendelkezésedre. Mindig gondolj a veszélyesebb területek és az épületek megvilágítására, valamint a közlekedők jól láthatóvá tételére. Veszélyes terület a víz, ügyelj a csapok, medencék, tavak kivilágítására is. Ha ezzel megvagy, jöhetnek a pihenőrészek hangulatvilágításai. Ha úgy gondolod, mindennel végeztél, tesztelj napnyugta után!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online