Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sittszállítás? Itt a konténerrendelés folyamata 5 pontban

2020-12-11 17:57:37

Amikor építkezünk vagy felújítunk, esetleg lomtalanítunk nem lomtalanítási időszakban, szükségünk lesz egy konténerszállítóra. Méghozzá azért, mert annyi szemetünk, törmelékünk, lomunk, sittünk fog keletkezni, amit csak egy konténeres szállítócég segítségével tudunk gazdaságosan elszállítani, elszállíttatni. Azonban, mielőtt felhívnád az első számot, ami eléd kerül, érdemes kicsit végiggondolni, hogy mi a menete ennek az egész konténerrendelési folyamatnak. Ezzel a cikkel segítenek neked, bemutatják azt az 5 lépést, amivel teljesen felkészülten rendelhetsz magadnak bármikor konténert.

1. Mennyi mindent kell elszállítani?
Fontos lépés az első: meg kell határoznod, hogy mekkora mennyiséget kell elszállíttatnod. Alapvetően inkább saccolj többet, inkább rendelj nagyobb konténert, mint amire eredetileg gondoltál, mert így elkerülheted a két körös szállítás plusz költségeit. Ehhez persze vannak olyan konténerszállító cégek, akik akár telefonon is segítenek, hogy minél pontosabban meghatározhasd, mekkora konténerre lesz szükséged.

2. Hova kerül a konténer?
Határozd meg, hogy hova lesz lerakva a konténer. Olyan helyet kell találnod, ahova be tud menni a konténeres autó, és le tudja tenni a konténert, illetve majd fel tudja venni onnan. Ráadásul az sem mindegy, hogy saját portán vagy közterületen áll majd a konténer. Ha közterületen, akkor még mielőtt leteszik, területfoglalási engedélyt kell kérned a területileg illetékes önkormányzattól. Miután mindez megvan, már hívhatod is a konténerszállító céget, és kérheted a konténer kiszállítását. Persze, a beszélgetés során egy jó diszpécser, mint amilyenek a Konténer rendelés csapatában is vannak, segítenek mindenben. Tájékoztatni fognak mindenről, hogy ne érjen meglepetés a helyszínen.


3. Már jön is a konténer

Mivel telefonon mindent megbeszéltetek, annyi dolgod van, hogy várd a rendelt konténered a megbeszélt időpontra. A helyszínen nem csak navigálod a szállítót, hogy hova tegye a konténert, de lerakást követően rendezed is a számlát. A megbízhatóbb cégeknél akár bankkártyával is fizethetsz. Ilyen a fent említett konténer rendelés is, akiknél szintén mindig van az elfogadáshoz szükséges hordozható terminál.

4. Jöhet a megpakolás
Miután elment a szállítóautó, kezdheted vagy kezdhetitek is a felrakodást. Figyelj arra mindig, hogy először a törmelékeket, könnyen szóródó anyagokat rakjátok bele a konténerbe. Majd csak ezután jöhetnek az egyéb hulladékok, hogy ne szóródjon el útközben a sitt. Ezekre a szabályokra érdemes figyelni, sőt, betartani. Emellett persze a határidőre is, amit a szállító céggel egyeztettél le, amikorra jön a szállítóautó.

5. És már útra is kelhet a konténer
A szállítócéggel előre megbeszélt időpontig mindenképp meg kell pakolni a konténert. Időpontra érkezik a szállítóautó és már viszi is a törmeléket és egyéb szemetet. Egyszerű folyamat, nem kell tartani tőle.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online