Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi az az elektromos infrapanel, és mit keres a plafonon?

2020-12-10 16:51:36

Miért szokás az elektromos infrapanelt épp a plafonra szerelni? Miben rejlik ennek a készüléknek a hozzáadott értéke? Miért alkalmazzák egyre többen az otthonukban is?

Fontos kérdések ezek, hogyha nyitottak vagyunk a korszerű elektromos fűtési megoldások alkalmazása iránt. A cikkben pedig választ is adunk rájuk, rávilágítva ezáltal az elektromos infrapanel alkalmazásával – akár a gödöllői otthonokban is – együtt járó előnyökre.

Röviden az elektromos infrapanel hasznosságáról és sajátosságairól

Elképesztően vékony, design szempontból is kifogástalan látványt nyújt, miközben látványosan képes felfűteni az otthon egyes helyiségeit. Röviden így tudnánk jellemezni az elektromos infrapanelt, vagy a modern fűtéstechnológia egyik remekművét.

Az elektromos infrapanel csattanós választ ad arra a tévképzetre, miszerint: az elektromosan működő fűtőtestek használata sokba kerül. Ma már rég nem állja meg a helyét ez a mondat. Sőt, számos tekintetben bizonyítást nyert, hogy az elektromos infrapanel alkalmazása jobban meg is éri anyagilag, ha az épület adottságai ehhez megfelelő feltételeket kínálnak.


A korszerű infrafűtés-technológia hozzáadott értéke
A modern elektromos infrapanel az alkalmazott technológia tekintetében egészen újfajta dimenziót jelent a hagyományos fűtési megoldásokkal összevetve. Amíg ugyanis a legtöbb fűtőtest a levegő felfűtésén keresztül fejti ki a hatását, az elektromos infrapanel másként dolgozik.

Merthogy nem a levegőt, hanem a körülötte lévő testeket fűti fel. Vagyis: az infrapanel közelében megtalálható bútorokat, növényeket, használati tárgyakat és persze az ott tartózkodó személyeket.

Miért jó mindez? Egyrészt ennek köszönhetően sokkal hamarabb alakul ki a kellemes hőérzet. Gyakorlatilag elég néhány másodpercet eltölteni az elektromos infrapanel közelében, hogy máris érezzük annak a jótékony hatását. Másrészt a magasabb hatásfoknak köszönhetően a készülék alacsonyabb intenzitás mellett is elegendő hőt biztosít, így költséghatékonyabb lehet a használata.

Miért pont a plafonon szokás elhelyezni a modern elektromos infrapanelt?

Az elektromos infrapanelt a legtöbb felhasználási területen hiába is keresnénk az oldalsó falakhoz erősítve. Inkább a plafon felé kell tekinteni annak érdekében, hogy ne csak érezzük, de lássuk is magát a készüléket.

Hogy miért? Azért, mert a plafonra erősítve sokkal nagyobb hatásfokkal tud működni. A plafonról működtetve az elektromos infrapanel korlátlanul tud elérni minden közelében megtalálható testet, hogy azt lehetőség szerint minél erőteljesebben és gyorsabban tudja felfűteni.

Ennek a praktikus megoldásnak pedig elképesztő hozzáadott értéke van az alkalmazás ideje alatt. Úgyhogy a nappaliban, a hálóban vagy akár a fürdőszobában alkalmazott elektromos infrapanel elképesztően jól tud hasznosulni, a felhasználók legnagyobb örömére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online