A Sulyán Cukrászdában készült az év legjobb cukormenetes szaloncukra
Idén először rendezték meg civil kezdeményezésként az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre az összes hazai gyártó meghívást kapott és szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e, illetve, hogy a teljes szaloncukor kínálatukból hányat indítanak el a versenyben.
A szervezők fontosnak tartották, hogy a nagy cégek mellett a kisebb hazai gyártók és a kézműves gyártók is lehetőséget kapjanak, továbbá, hogy a különböző étel összetevőkre érzékeny fogyasztók, a kis pénzből gazdálkodók és az újdonságot keresők, valamint a gyermekeknek vásárlók számára is segítségül lehessenek a választásban. Ezért az Év Szaloncukra díj mellett a gluténmentes, laktózmentes, cukormentes szaloncukrok, valamint az olcsóbb szaloncukrok közül is megkeresték a legjobbakat. A legjobb zselés szaloncukor, a legjobb új íz és a gyerekek kedvence extra kategóriaként került be, így ezekben a kategóriákban csak egy győztest hirdettek.
A megmérettetésen részt vett a veresegyházi székhelyű, de Gödöllő főterén is üzletet működtető Sulyán Cukrászda, amelynek édesítőszert sem tartalmazó mandulás-aszalt szilvás-diós étcsokis szaloncukra (képen) első díjat nyert a cukormentes szaloncukor kategóriában, míg az általuk készített sós-tökmagos fehércsokoládés trüffel szaloncukrot a harmadik legjobbnak tartották a zsűri tagjai az Év Kézműves szaloncukra kategóriába benevezett finomságok közül. A további díjazottak neve és a termékek erre az elérhetőségre kattintva ismerhetők meg.
|
Online kaszinók
Magyarország
Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói
|