Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői parkolás: Gémesi 76 százalékos díjemelésről döntött

2020-11-20 17:13:49

Gémesi György élt a különleges jogrendben rá ruházott feladat- és hatáskörrel, aminek egyik kézzel fogható eredménye a gödöllői parkolási díjak emelése volt. A polgármester indoklásában utalt arra, hogy a kormányzati intézkedés hatására a gépjárműadó bevétel – Gödöllőt érintő – 115 millió forintos kiesését valamilyen forrásból szükséges pótolni, hogy a helyi közutak karbantartása és fejlesztésére szolgáló költségvetési keret ne ürüljön ki 2021-re.
A város első embere érvként említette, hogy 2012 februárja óta nem volt díjváltozás ezen a területen, illetve azt is érzékeltette, hogy a jogszabály szerint a 2021-ben alkalmazható legmagasabb parkolási díj összege 746 forint/óra.

És akkor a konkrét számokról: a január 1-jén életbe lépő polgármesteri rendelet szerint – két zóna kivételével – a jelenlegi 250 forintos óradíj 440 forintra emelkedik (+76 %). A Művészetek Háza környékén, valamint az Erkel/Szent Imre iskola mögötti területen a mostani 10 forint helyett 20 forintot kérnek el másfél órára. A további díjak és kedvezmények, valamint a pótdíjak ide kattintva olvashatók.

Ezen felül lesz egy új típusú kedvezmény is, nevezetesen: a parkolótárcsa. Ezt a városban állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok válthatják ki 500 forintért a VÜSZI Kft. ügyfélszolgálati irodáján, és – a kastély környéki, illetőleg a kedvezményes zónákat leszámítva – arra szolgál, hogy 30 percig, egy-egy rövid ügyintézés erejéig ingyenesen lehet várakozni a fizetős övezetekben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online