Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Van olyan tea, ami valóban fogyaszt?

2020-11-16 16:07:07

Sajnos, a fejlett világban nagyon sokan küzdenek súlyproblémákkal, ezen belül is leginkább a túlsúly jelenti a gondok nagyobbik részét. Amikor pedig az ember ráeszmél, hogy a súlytöbblet nem csupán esztétikailag kifogásolható, hanem az egészség szempontjából szintén nem szerencsés, akkor elkezd mindenfelé kutakodni, hogy mivel érhető el valóban jó eredmény lehetőleg rövid idő alatt. Ilyenkor jönnek szembe a gyors fogyást ígérő teakészítmények: de vajon hihetünk ezeknek az ígéreteknek? Ennek jártunk utána.

Fogyasztó csodateák
Bármennyire is butaságnak tűnik, hogy napi egy, két vagy három csésze csodatea elfogyasztásával fogyni lehet, mégis sokan hisznek a dologban, ugyanis az első tapasztalatok rendszerint ezt támasztják alá, hiszen a mérleg a napok múlásával egyre kevesebbet mutat.

Azonban, ha nem csupán a mérlegre hagyatkozunk, hanem az egyéb testi tüneteinkre is, mint például, a gyakori hasmenés a kúra alatt, akkor gyanús lehet, hogy bizony nem a zsír ég, hanem csak vizet veszít a szervezetünk. Ennek oka, hogy ezekben a teákban olyan anyagok vannak, amik irritálják a bélfalat, ez pedig hasmenést okoz. Tehát, a széklet és a víz egyaránt gyorsan ürül a szervezetből mindaddig, amíg a teát fogyasztjuk. Viszont, ahogy abbahagyjuk a kúrát, a mérleg nagyon hamar a régi súlyunkat fogja mutatni.

Van a gyors fogyást ígérő teáknak egy másik típusa is, ezekben vízhajtó gyógynövények találhatóak, mint például a borsmenta, a csalán, a rozmaring vagy a zöld tea. Ezek fogyasztása során nem a hasmenés, hanem a vizelési inger lesz igen gyakori, aminek következtében a szervezetünk vízvisszatartása csökken, vagyis a vízveszteség lesz az oka a súlycsökkenésnek, nem pedig a zsírveszteség. Bár a hasmenést okozó teákkal szemben a vízhajtó teák mértékletes fogyasztása egészséges, a valódi fogyásban mégsincs szerepe.


A matcha tea tényleg működik

A matcha tea a zöld teák csoportjába sorolható, de kiemelkedik közülük számos pozitív hatásával, amit a szervezetre gyakorol. Ezek közül az egyik igen jótékony hatása, hogy a fogyási törekvéseinket napi egy vagy maximum két csésze matcha tea fogyasztásával igencsak meg tudjuk támogatni.

Ugyanis, a matcha tea amellett, hogy felgyorsítja az anyagcserét, stabilizálja a vércukorszintet és csökkenti az étvágyat is. Emellett javítja az állóképességet és növeli a teljesítményt, aminek köszönhetően a zsírégető edzéseinket nagyobb hatásfokkal tudjuk végezni. Továbbá a rendszeres matchatea-fogyasztás hatással van a szervezetünk zsírégető képességére is, sőt, a kutatások szerint a magas katechintartalom miatt a testünk napi energiafelhasználását 10 százalékról akár 43 százalékra képes növelni.

Amennyiben te is szeretnéd kipróbálni a matcha tea szervezetre gyakorolt számos pozitív hatását, rendelj egy adag igazán finom és minőségi japán matcha teát az M Matchától, biztosan nem fogsz csalódni!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online