Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Körösfői-emlékplakett: ünnepelhetett a negyvenedik kitüntetett

2020-10-29 23:34:18

Az elmúlt század elején, Gödöllőn létrejött és világhírűvé vált művésztelep alapítójáról elnevezett díjat huszonhárom esztendővel ezelőtt hívta életre a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány, amelynek azóta fontos küldetése, hogy minden évben megjutalmazzon egy-egy tehetséges, fiatal, gödöllői művészt és/vagy a helyi fiatalok művészeti oktatásában, nevelésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógust.

Idén Ferenczy Beáta, a Fréderic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára, korrepetitora, Albert Janka, a kölni Hochshcule für Musik und Tanz oboa-szakos hallgatója és Albert Julianna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hegedű-szakos hallgatója, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja érdemelték ki a Körösfői-Kriesch Aladár művészeti díjat és emlékplakettet, amit a híres művész nevét viselő alapítvány kuratóriumának tagjai ítéltek oda. A díjátadó rendezvény helyszíne – a száz éve elhunyt Körösfői-Kriesch Aladár 157. születésnapján – október 29-én, a kora esti órákban a Gödöllői Királyi Kastély díszterme volt, ahol az elismerő címet az alapítvány kuratóriumának titkára, Babarczy Tamás adta át az Albert-nővéreknek. A díjátadó napján külföldön tartózkodó Ferenczy Beáta később veszi át a plakettet.

A Gödöllői Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és tanárainak színvonalas műsorával gazdagított est fontos részét képezte egy előadás is: Az élet és a halál ábrázolása Körösfői-Kriesch Aladár műveiben címmel Gaálné dr. Merva Mária irodalomtörténész, a Gödöllői Városi Múzeum nyugalmazott igazgatója osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Az idei díjazottak harmincnyolcadikként, harminckilencedikként és negyvenedikként csatlakoztak a Körösfői-emlékplakett korábbi jutalmazotti köréhez, amit az alábbi személyek alkotnak:
Winkler Nándor és Herczenik Anna (1997), Debreczeni Zsófia (1998), László Lilla és Lőrincz Áron (1999), Baráth Nóra és Remsey Dávid (2000), Ferenczi Anna (2001), Szekeres Erzsébet és Farkas Ágnes (2002), Barta Katalin (2003), Szalay Borbála és Goschler Tamás (2004), Kiss Éva és Hidasi Zsófia (2005), Béres Ágota és Remsey Flóra (2006), Langer Ágnes és Szalai Gergő (2007), Horváth Orsolya és Kis Dorottya (2008), Gálné Bagi Márta és dr. Horváth Zoltán (2009), Széphalmi Júlia (2010), Lázárné Nagy Andrea (2011), Bajkó Dániel (2012), Őriné Nagy Cecília és Katona Szabó Erzsébet (2013), Fodor László (2014), Annus Réka és Laurán Apolka (2015), Vajda Gyöngyvér (2016), Eszenyi Zsombor és Halász Tibor (2017), Mikulik Márton és Fábián Dénes Zoltán (2018), Benedek Krisztina (2019).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online