Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyolctized körre került a világcsúcstól Mészáros Eszter, a Gödöllői EAC sportlövője

2020-10-25 10:47:31

Mészáros Eszter, a Gödöllői EAC olimpiai kvótás sportlövője (képen) minden évben magasabbra teszi a lécet a magyar női mezőny számára. Most is a saját maga által felállított tavalyi légfegyveres rekordot döntötte meg, amikor az UTE pályáján lezajló Budapest Bajnokságon október 24-én, a légpuskás junior hölgyek mezőnyében 633,2 kört ért el. A bajnoki címet érő, nemzetközi mércével mérve is komoly eredmény kapcsán kíváncsiak voltunk edzője, Szucsák László véleményére.

- Talán furcsán hangzik a kérdés, de nem túlzottan korai ez a kimagasló eredmény a légfegyveres szezon kezdetén?
- Nem hiszem. Az edzéseredmények és a számítógépes elemzések azt mutatják, Eszterben sok van még, nem lőtte teljesen ki magából, amit tud.

- Jelentheti ez azt, hogy a világcsúcs – ami a mostani országos csúcstól csak 0,8 körrel jobb – nem elérhetetlen Eszter számára?

- Úgy gondolom, nem az, de számunkra az elsődleges most nem a világcsúcs, hanem Eszter felkészítése a következő év nagyon besűrűsödött nemzetközi programjára. Európa-bajnokság, világkupák, junior világbajnokság és – természetesen – a versenyek sorából kimagasló tokiói olimpia.

- Ráadásul, ezek az események egybeesnek azzal, hogy Eszter jövőre érettségizik, felvételizik…

- Hát, igen… Nem egyszerű kérdés, hogy egy 18 éves élsportoló hogyan tudja összeegyeztetni az élet más fontos területeit a karrierjével. Edzőként azt gondolom, a tehetsége adta lehetőséget meg kell ragadnia az embernek, ami esetlegesen áldozatokkal is jár. De az ilyen döntéseknél mindig az a legjobb, ha a legnagyobb szerepet a sportoló maga vállalja.


A Budapest Bajnokság első napján további, gödöllői sikerek is születtek: Lovász Dorina a felnőtt légpuskás nők között bronzérmet nyert, míg Farkas Ágnes 7. lett. A junior fiú puskában Klenczner Márton szerzett bronzérmet, ugyanitt Vajna Páter 8. helyezést ért el.
A fiatalabbaknál ifi lány puskában Szász Hanna Rebeka az 5., az ifi fiú puskások erős mezőnyében Lakner Áron, Magyar Bence és Havjár Kristóf a 12., 13. és 14. helyen végzett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online