Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői diák sikere a NÚSZ Zrt. videópályázatán

2020-10-21 12:53:07

Elgondolkodtató eredménnyel zárult a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) videópályázata, amit iskoláskorú gyermekek részére hirdetett meg a társaság közlekedésbiztonsági témakörben. A „Hogyan vezetnek a szüleid?” című megmérettetésre közel 40 pályamű érkezett be szeptember végéig – olvasható a NÚSZ Zrt. hírportálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tevékenységi köréből és társadalmi felelősségvállalásából adódóan kiemelt figyelmet fordít a biztonságos és kulturált közlekedés népszerűsítésére, különösen fontosnak tartja a fiatal generációk elérését, tapasztalatainak, szemléletének megismerését, és azon keresztül formálását, alakítását. Ehhez kapcsolódóan indította el most először videópályázatát, amivel egyrészt a gyerekek megszólítása, alkotásra ösztönzése volt a célja, másrészt a szülők figyelmét igyekezett ráirányítani a téma fontosságára.

- A kulturált, biztonságos közlekedés alapjainak elsajátítása már kisgyermekkorban elkezdődik, az egyik első ilyen dolog, amit megtanulnak a gyerekek, hogy hogyan kell átkelni az úttesten. Ebben elsősorban nem a szavak, hanem a szülői példa segít a gyerekeknek. Az a lényeg, amit látnak, és nem az, amit hallanak. Ez az autós közlekedésre is igaz. A pályázatunkra beérkezett videók segítségével bepillantást nyerhettünk abba, hogyan látnak bennünket, szülőket a gyerekek vezetés közben. A megmérettetésre igen elgondolkodtató alkotások érkeztek. – mondta a videópályázat eredményéről Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

A NÚSZ Zrt. két korcsoportban – általános iskolák felső tagozatos tanulói és középiskolás diákok – igyekezett alkotásra ösztönözni a gyerekeket. Azt kérte az jelentkezőktől, hogy 15-60 másodperces videókban mutassák be, hogyan látják a szüleiket vezetés közben. A két kategóriában összesen közel 40 pályamű érkezett be.

A középiskolások munkái közül Cserkuti Péter, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium 9. osztályos tanulójának videóját találta a zsűri a legjobbnak. A két korcsoport legjobbjai egy-egy Apple iPhone SE 2020 készüléket kapnak ajándékba. Íme, Cserkuti Péter díjazott kisfilmje:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online