Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A lelkiismeretes gazdik 5 alapelve

2020-10-16 17:44:12

Szinte nincs olyan gazdi, akinek a fejében ne fordulnának meg időnként olyasféle gondolatok: „vajon megfelelően gondoskodom a kutyámról? Jól érzi magát velem? Szeret engem egyáltalán?” Ne aggódj, ezek teljesen normális aggályok, és természetes, ha néha felmerülnek. Ez is csak azt jelzi, hogy igenis érdekel kedvenced jóléte, és igyekszel minél jobban gondját viselni. Ha pedig az alábbiakat ünnepélyesen is megfogadod (és persze betartod) kutyusodnak, akkor számára egyenesen álomgazdi leszel!

Még többet foglalkozok veled!
Hiába halmozod el kutyádat drágábbnál drágább játékokkal, ha közben nem kapja meg mindazt, ami a legértékesebb számára: az idődet. Neki nem arra van szüksége, hogy egy nagy kupacra való csillogó, sípoló, színes, szagos tárggyal kelljen lekötnie magát, hanem arra, hogy te foglalkozz vele. Játsszatok, tanítsd, sétálj vele, vagy csak hagyd, hogy melléd telepedjen, amikor tv-t nézel, és vakargasd a fülét. Hidd el, hogy ennek ezerszer jobban örül, mint egy újabb gumicsontnak.

Magammal viszlek, ahová csak lehet!
Eddig bundás barátod nélkül jártál túrázni, nyaralni vagy strandolni? És mondd csak: mi lenne, ha legközelebb őt is magaddal vinnéd? A kutyák is szeretnek új helyeket megismerni, új élményeket szerezni. Ma pedig már közel sem lehetetlen kutyabarát szállást, éttermet vagy fürdőhelyet találni, így némi plusz szervezéssel kedvenced sem marad ki a kalandokból. A kocogás vagy az erdei kirándulás pedig sokkal nagyobb öröm lesz kutyusod társaságában!

Vigyázok az egészségedre!

Még a látszólag makkegészséges ebeket is ajánlott évente egyszer megvizsgáltatni egy állatorvossal és beadatni az ajánlott oltásokat. Mindemellett pedig az étkezésre sem árt odafigyelned. Bármilyen finom is a házi koszt, a kutyának nem az lesz a megfelelő étel. Helyette válogass inkább a Kutyakajas.hu Webáruház kínálatából, ahol a magyar gyártmányú Panzi Fit Active eledeleket is megtalálod. A kiváló ár/érték arányú termékcsalád – ráadásul – még a pénztárcádat sem terheli meg, így költséghatékonyan lakathatod jól kedvencedet egészséges falatokkal.

Szerzek neked barátokat!
A jól szocializált kutyusok imádnak más ebekkel együtt mókázni. Hisz a kutya alapvetően társas lény, aki egykor falkában élt, ezáltal szüksége van a fajtársaival való kapcsolattartásra. Szervezz közös sétákat kutyás ismerőseiddel, ha pedig nincs egy sem, akkor próbálkozz a közösségi oldalak kutyás csoportjaiban vagy a közeli parkban, futtatóban. Hiszen két állatbarátnak mindig akad közös témája, amíg a kedvenceik ismerkednek!

Minden nap sétálok veled!
Bár, a lakásban tartott ebeket minden nap le kell vinni, de ne csak azt a pár percet töltsétek a szabadban, amíg az állat elvégzi a dolgát. A kertes házban élő kutyának is jár a napi mozgás, ezért nincs kifogás: csatold fel a pórázt, és sétáljatok legalább 30-40 percet, ami mindkettőtöket átmozgat és egészségesebbé tesz.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online