Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői egészségügy: ellehetetlenülő ellátás kontra oktalan riogatás

2020-10-13 14:51:28

Október 5-én rendkívüli eljárásban tárgyalta az Országgyűlés az orvosok többlépcsős béremeléséről, valamint a jogviszonyuk átalakításáról szóló törvényt. Egy nappal később pedig meg is szavazták a képviselők a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által benyújtott, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló jogszabályt.

A történtek hatására Gémesi György polgármester és dr. Dunai György, a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatója október 9-én levélben fordultak Vécsey László országgyűlési képviselőhöz, hogy adjon tájékoztatást az általuk felvetett kérdésekre, mondván: amennyiben a végrehajtási rendeletek nem rendezik megnyugtató módon a törvény bizonyos tételeit, az az ellátás ellehetetlenülését eredményezheti Gödöllőn (is).

Vécsey László október 12-i keltezéssel válaszolt a hozzá intézett levélre. Ebben – többek között – megkéri a város első emberét, illetve az intézményvezetőt, hogy a végrehajtási rendeletek megjelenéséig visszafogottan nyilatkozzanak a kérdéskörben, mert a lakosság oktalan riogatása a járványhelyzetben különösen elfogadhatatlan.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online