Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői Török Ignác Gimnázium is hozzájárult a Magyar Diáksport Napjának csúcsdöntéséhez

2020-10-02 10:32:54

Soha nem látott akadályok nehezítették idén az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day - ESSD) megrendezését, azonban az elhivatott, lelkes testnevelőknek és intézményvezetőknek köszönhetően közel 1.400 iskola ünnepelte meg a jeles napot, megmozgatva ezzel félmillió diákot. A szabadtéri mozgás fontosságát hangsúlyozó Open Streets Day (OSD) eseménybe idén először pedig közel négyszáz iskola kapcsolódott be, gyarapítva ezzel a gyerekek sporttal töltött óráinak számát – olvasható a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Szeptember utolsó napján zárult a #BEACTIVE Európai Sporthét, ami a mozgás, a sport fontosságát, életünkre gyakorolt pozitív hatását igyekszik hangsúlyozni minden korosztály számára. A magyar iskolákat idén két jeles nap is segítette a téma feldolgozásában: az Európai Diáksport Napja, valamint egy új kezdeményezés, az utcai sportokat, a szabadtéri mozgást és az aktív közlekedést népszerűsítő, így az Európai Mobilitási Héthez is kapcsolódó Open Streets Day. A COVID-19 járvány okozta nehézségek sajnos minden iskolának, pedagógusnak hatalmas kihívásokat okoznak a sportfoglalkozások megszervezésében is, de a testnevelők erőfeszítéseinek köszönhetően szeptember második felében minden eddiginél több iskola csatlakozott a nemzetközi eseményekhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) döntése értelmében - a rendkívüli helyzet miatt - az iskolák és a pedagógusok ezúttal az Európai Sporthét bármelyik napján, azaz szeptember 23-a és 30-a között bármikor megszervezhették a sportprogramokat - akár testnevelés órai keretek között is. Az aktív részvételhez a testnevelők elképesztő elhivatottságán túl hozzájárult az is, hogy az idei tanév rendjében hivatalos témanap lett a Magyar Diáksport Napja, így ezzel az ESSD-t mint páneurópai kezdeményezést tanórai, vagy egyéb foglalkozások keretei között tarthatják meg az iskolák.


A rendezvényhez a gödöllői Török Ignác Gimnázium diákjai is csatlakoztak.
-
Alapos előkészítéssel, osztályszintű csoportokra bontva, távolságtartást biztosító programokkal készültünk az idei Európai Diáksport Napjára. Előkerültek a floorball- és tollasütők, a frizbik, a tornateremben akadálypályát rendeztünk be, igyekeztünk a gyerekek kedvenc testnevelés órai programjait elővenni, hogy ez a nap a mozgás öröméről szóljon – összegezte a tapasztalatokat Tokai Norbert, a Petőfi Sándor utcai középiskola testnevelő tanára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online