Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bronzba öntött tenyerek a hírességek gödöllői falán

2020-09-20 10:52:11

Szeptember 19-én, a kora délutáni órákban felavatták a Hegedűs Gyula nevét viselő színpadot a Művészetek Háza Gödöllő épületében. Az esemény részeként leleplezték a hírességek/csillagok falát, amin három Kossuth-díjas művész, Pécsi Ildikó, Oszvald Marika (jobbra) színművészek és Fodor László (klarinétos, Hot Jazz Band) bronzba öntött tenyérlenyomata látható.
Értesülésünk szerint a kézlenyomatok számát minden évben bővíteni kívánják a „Star Walls-on”, az országos ismertségű művészek kiválasztásába a helybélieket is tervezik bevonni.


A történésekhez részben kapcsolódik, hogy tavaly szeptemberben, a Művészetek Háza Gödöllő befogadó színház funkciójának hangsúlyosabbá tétele érdekében, olyan többségi (11 igen, 3 tartózkodás) testületi döntés született, hogy idén januártól Hegedűs Gyula Színház és Művészeti Központra változzon a közművelődési intézmény neve. Hegedűs Gyula (1870-1931) színművész gödöllői kötődését részben itt fenntartott nyaralójával, részben pedig a máriabesnyői temetőben fellelhető sírjával támasztották alá.
Az ötlet azonban azóta nem került napirendre. Nagy valószínűséggel azért, mert a parlament tavaly decemberben elfogadta azt a kultúrtörvényt, miszerint: amennyiben egy önkormányzati fenntartású színház a működéséhez állami támogatást fogad el, akkor közös működtetésűnek minősül. A közös működtetésről megállapodás születik, aminek része, hogy a kormány beleszólhat a színházi vezető(k) kiválasztásába.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online