Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tűzoltók szabadították ki a Szent János utcai lakásban bajba jutott idős hölgyet

2020-09-16 16:17:53

Egy tanulságos, szeptember 15-én, a késő délutáni órákban, a Szent János utcában történt eset közzétételére kérte szerkesztőségünket hírportálunk egyik olvasója.

Mint írta: a lépcsőházukban lakó idős néni elkezdett szédülni, majd elesett az előszobájában, nem tudott megmozdulni. Értelemszerűen az ajtóig sem jutott el, ami belülről be volt zárva és a kulcs is benne volt a zárban. Később kiderült, combnyaktörést szenvedett.
Némi szerencsét jelentett a történetben, hogy az elesés előtt az unokájával beszélt telefonon, akinek mondta is, hogy szédül. Mivel utána nagy csend lett a telefonban, az unoka rögtön elindult a segítségére. Csakhogy, ha lett volna a lakáshoz kulcsa, akkor sem tudott volna bemenni, mert az ajtó zárjában belülről benne volt a kulcs. Csak a jajgatást hallotta, érezte, hogy baj van.
Riasztotta a tűzoltókat, akik gyorsan kiértek. Az egyik tűzoltó a betört ablakon keresztül jutott be a lakásba és értesítette a mentőszolgálatot, akik ellátták az idős hölgyet.

Tanulság – írja olvasónk:

• Adjunk pótkulcsot valamelyik szomszédunknak, akiben megbízunk. Történhet bármi (csőtörés, tűz) a lakóházban, vagy a lakásunkban.
• Zárjuk be az ajtót, ha otthon vagyunk, de a KULCSOT VEGYÜK KI! Ez különösen fontos, ha krónikus betegségünk van. Nem kell félnünk, de nyugodtabbak vagyunk, ha tudjuk, hogy baj esetén jön a segítség.
• Idős családtagjainknak javasoljuk, úgy közlekedjenek a lakásukban, hogy a telefon mindig legyen kézközelben. Ha eszméletüknél vannak, azonnal tudnak segítséget kérni.
• Figyeljünk a környezetünkben lakó idős emberekre. Ha szokatlanul sok ideje nem láttuk őket, nézzünk utána, nincs-e baj.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online