Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői arany- és bronzérem a strandröplabázó lányok U18-as bajnokságán

2020-07-31 15:27:15

Tekintettel a járványügyi veszélyhelyzetre, idén a megszokottnál kevesebb fordulót rendeznek, hogy eldöntsék a strandröplabda-bajnoki címeket és helyezéseket. A felnőttek mellett az utánpótláskorúak is megküzdenek a homokon, mi több, az U18-asoknal július 31-én már bajnokot is avattak Tatán.

A Gödöllői RC komoly haderőt küldött harcba. Hogy mást ne említsünk, mint a korosztályos (U18) Európa-bajnoki 8. helyezett, ebben a korcsoportban tavaly magyar bajnok, 17 éves Vecsey Fannit, aki Gubik Hannával (Beach Sport) az oldalán kísérelte meg a címvédést. Rajta kívül Bútor Anna és Szabó Anna, Kristóf Dóra és Stollár Szonja, valamint Sorompó Kinga (a Kertvárosi SE színeiben induló Kiss Anna partnereként) is a Karádi Zoltán vezette gödöllői szakosztályt képviselte a 12 párost felvonultató mezőnyben.

A csoportmeccsek után Vecsey Fanniék és a Bútor-Szabó kettős közvetlenül a negyeddöntőbe (legjobb 8) jutottak, míg Kristóf Dóriék és Sorompó Kingáék a keresztjáték megnyerésével csatlakoztak hozzájuk. Az utóbbi párosoknak ez jelentette a végállomást, a Vecsey-Gubik és a Bútor-Szabó duó azonban az elődöntőbe verekedte magát.
A sorsolás fura fintora miatt egy ágra kerültek a gödöllői érdekeltségű egységek, ezáltal biztossá vált, hogy nem lehet GRC-s házi döntő Tatán.


A fináléba szoros csata után Fanniék jutottak, ahol 2-0 (9, 19) arányban felülmúlták a Gyűrűs Boróka, Réthelyi Orsolya (SRSE, Kispest SE) kettőst, amivel bajnoki címet nyertek. A bronzmeccsen Bútorék Zombory Lili és Varga Kinga (SRSE, Beach Sport) ellen nyertek 2-0 (9, 8) arányban, és lettek harmadikok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online