Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megmarad az egyszerűsített gyógyszerkiadás

2020-07-25 10:31:30

Megmarad az egyszerűsített gyógyszerkiadás, a járványügyi veszélyhelyzetben és annak elmúltával is sikeresnek bizonyult az elektronikus egészségügyi rendszer – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) július 25-én az MTI-vel.
A vényfelíráson kívül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) további előnyeként lehetővé vált a leletek, beutalók pontos és gyors elektronikus továbbítása is, így a pácienseknek már nem kell elmenniük a rendelőkbe értük.

Annak ellenére, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszűnésével részben módosultak az eRecept alkalmazásával kapcsolatos szabályok megmarad az egyszerűsített receptkiváltás. A gödöllőieket is érintő intézkedés azt eredményezi, hogy a TAJ-szám megadásával továbbra is ki lehet váltani a gyógyszereket, de szeptember 17-e után az orvosok Gödöllőn sem írhatnak majd fel gyógyszert a telefonon vagy emailben jelentkező pácienseknek

Fontos tudni, hogy a július 1-je előtt kiállított eReceptek felírási igazolásai a vények lejáratának végéig továbbra is érvényesek maradnak. Az igazolást csak a beteg külön kérésére kell kiállítani, 14 év alattiak gyógyszerének rendelése esetén viszont minden esetben szükséges az igazolás. Ezeket idővel felválthatják azon felírási igazolások, amiket már nem kötelező NEAK-formavényre nyomtatni, hanem egyszerű fehér, A4-es papíron is elfogadhatók lesznek.
A patika a gyógyszer kiadása után már nem tarthatja meg a felírási igazolást, azt a gyógyszert kiváltó személynek vissza kell adni, hitelt érdemlő megjelöléssel arról, hogy a gyógyszerkiadás megtörtént.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online