Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire számíthatnak a Vettel-rajongók 2020-ban?

2020-07-14 16:54:51

A 2020-as Forma1-es szezon a koronavírus-járvány miatt igazán rendhagyónak ígérkezik. A száguldó cirkusz ideális esetben ilyenkor már túl lenne a futamok majdnem felén, és nagyjából kirajzolódna, hogy mely versenyzők küzdenek a világbajnoki címért, kinek lehet esélye futamot nyerni, vagy dobogóra állni, és kik azok, akiknek csak epizódszerep jut majd. A különleges helyzet igencsak megnehezíti a jövő tervezését is, hiszen a versenyzők nem tudják, hogy mire képes az autójuk, míg a csapatoknak nincs információjuk arról, hogy pilótáik mennyire motiváltak és gyorsak.

Mi a helyzet a Ferrari háza táján?
A Ferrarinál az eredményekben gazdag múlt miatt mindig csak a győzelem elfogadható, így nem csoda, hogy a folyamatos fejlesztések mellett mindig igyekeznek a leggyorsabb pilótákat a csapatban tudni.

2015-ben Sebastian Vettel is azzal a nem titkolt céllal érkezett a csapathoz, hogy példaképét, Schumachert másolva újra világbajnoki címeket szerezzen a maranellói istállónak és persze magának. Jó eredményekben ugyan nem volt hiány, a csapat folyamatosan a leggyorsabbak közé tartozott, de a dobogó második fokánál – sem a konstruktőri, sem az egyéni világbajnoki versenyben – nem sikerült feljebb lépni.

A 2019-es idény Vettel számára a korábbiaknál gyengébben sikerült, emellett a korábban első számú versenyzőnek számító német csapaton belüli pozícióját az is megingatta, hogy csapattársa, a tehetséges Charles Leclerc a legtöbb versenyen gyorsabb volt nála. Az előzmények fényében nem volt meglepő, hogy a Ferrari nem igazán marasztalta Vettelt, és a helyére leigazolta az ifjú Carlos Sainzot.

Hogyan alakulhat Vettel jövője?

A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel korábban nem tapasztalt helyzetben találta magát, hiszen jelenleg nem válogathat a legjobb ajánlatok közül. Hallani a McLaren érdeklődéséről, akik pont a távozó Sainz helyén látnák szívesen Vettelt, valamint érdeklődik a Renault is. Azonban jelenleg mindkét csapat inkább a középmezőnyhez tartozik, így Vettelnek nem biztos, hogy lenne esélye a dobogós helyek megszerzésére.

Mivel vigasztalódhatnak a rajongók?
Bárhogyan is dönt Vettel, az idei csonka szezonban még a Ferrari színeiben bizonyíthat, és ha autója versenyképesnek bizonyul, akár még futamgyőzelmeket is begyűjthet búcsúzásképpen. Természetesen a rajongóknak 2020-ban sem kell nélkülözniük a kedvencük nevével ellátott piros színben tündöklő ruházati cikkeket, használati és ajándéktárgyakat. Magyarország legnagyobb Forma 1-es termékeket forgalmazó webáruházában, a FansBRANDS.hu oldalán minden Vettel-rajongó válogathat a minőségi szurkolói termékek közül.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online