Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hol tájékozódhatunk a magyarországi időjárásról?

2020-07-09 16:28:31

Az interneten számos olyan forrást találhatunk, amik naprakész, a világ minden országára vonatkozó információt kínálnak az időjárásról
Az egyik legismertebb és legrészletesebb portál a Meteoprog. A weboldalon adatokat találunk  a páratartalom szintről, az átlagos napi hőmérsékletről, és – mások mellett – a légköri nyomásról is. Az oldal látogatói megtekinthetik az időjárást aznapra, a következő napra vagy napokra, de akár egy hétre  előre is.

Tudvalevő, hogy időjárás Magyarország mérsékelt, döntően a kontinentális éghajlat jellemzi, ezért – néhány napot vagy hetet leszámítva – nem kirívóan érzékelhető  a hőség. A nyári estéken az időjárás kellemes környzetet biztosít a hosszabb sétákra. Esetenként az azori  anticiklon hoz némi változást, előfordulhat csapadék, ám a körülményeket a nyári időszakban alapvetően kellemesnek mondhatjuk.


Ráadásul, Magyarország különböző területein nem sokban  különbözik az időjárás, általában elhanyagolható az eltérés az ország keleti, középső, vagy nyugati harmada között. Jó példa erre, mondjuk, időjárás Debrecen.

Az előrejelzési adatok közül érdemes odafigyelni a légköri nyomás változására, ingadozására is, ami az egészségi állapottól függően befolyásolhatja komfortérzetünket, és eldöntheti, hogy esetleg kedvezőbbnek tűnik otthon maradni, semmint veszélynek kitenni magunkat.

Miután Gödöllő nincs messze a fővárostól, Budapest időjárás elenyészőnek tekinthető eltéréssel megjósolható településünkre is.
A Meteoprog portálon online láthatók az időjárás változásai, például: a levegő hőmérséklete, a szél sebessége, vagy a páratartalom szintje. A nyaralások időszakában ez rendkívül fontos információ lehet azok számára, akik elhagyják otthonukat egy jó kis vakáció kedvéért.

A webhely hitelességét erősíti, hogy felhasználói biztosak lehetnek a megadott információk pontosságában. Az adatokat rendszeresen frissítik, ami garanciát jelent a precizitásra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online