Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mikor várható szúnyoggyérítés Gödöllőn?

2020-07-02 16:42:56

Több olvasónk is kérdezte: van-e információnk arról, hogy várható-e és amennyiben igen, mikor szúnyoggyérítés Gödöllőn? Megkíséreltük körüljárni a csapadékos időjárás miatt fokozottá váló, sokak komfortérzetét kedvezőtlenül befolyásoló időnkénti csípésáradat mérséklésének lehetőségeit. Lássuk, mire jutottunk!

A szúnyoggyérítés megszervezése és elrendelése alapvetőn kétfrontos harc a vérszívók ellen hazánkban. Létezik egy, az országos katasztrófavédelem által koordinált program, emellett azonban az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést. Gödöllő idei költségvetésében erre a célra, valamint kullancs- és rágcsálóirtásra 18,5 millió forintot különítettek el.

A központi programba történő bekerülés döntően akkor lehetséges, ha a kataszztrófavédelem szakértői úgy ítélik meg, hogy a bejelentés indokolt. Ahhoz, hogy egy település az országos szúnypggyérítési program részévé váljon, a lakosságnak két lehetősége kínálkozik: vagy a nyilatkozattételre jogosult önkormányzat illetékeséhez fordul, vagy közvetlenül tesz bejelentést a területileg illetékes katasztrófavédelmi egységnél.

Mi az utóbbi megoldást választottuk. Érdeklődésünkre Darázs Ágnes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az alábbi tájékoztatást adta:
Az országos szúnyoggyérítés a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) feladatkörébe tartozik és végzi ezen tevékenységet.A 2020. évi országos szúnyoggyérítési program a BM OKF GEK koordinálásával április elején biológiai lárvagyérítéssel már megkezdődött és a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, várhatóan augusztus 20-ig tart. A programról heti bontásban kerül fel a katasztrófavédelem honlapjára tájékoztatás, hogy mikor, melyik településen végeznek szúnyoggyérítést. Amennyiben egy településről bejelentés érkezik, a szakértők ennek indokoltságát megvizsgálják, és javaslatuk alapján a település bekerülhet az országos szúnyoggyérítési programba.
Gödöllő esetében a szúnyoggyérítési igényt június 29-én rögzítettük az erre a célra létrehozott programban.

Mindez arra enged következtetni, hogy a közeljövőben Gödöllőn is lesz szúnyoggyérítés. Hogy pontosan mikor, arról a katasztrófavédelem korábban említett honlapján tájékozódhatnak. Addig pedig fogadjuk meg az ide kattintva elérhető, az egyéni védkezési lehetőségeket taglaló tanácsokat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online