Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Külsős cégre bízták a gödöllői polgármesteri hivatal informatikai rendszerének működtetését

2020-06-18 16:35:22

Olyan információk jutottak el szerkesztőségünkhöz, hogy a korábbi munkavállalók elbocsátása után egy tahitótfalui székhelyű vállalkozásra, az Arlitech Kft-re bízta a városvezetés a polgármesteri hivatal informatikai rendszerének működtetését, karbantartását. Arról is lehetett hallani, hogy állítólag ez a cég nettó 20.000 forintos óradíj ellenében végzi a szolgáltatást.

A történtek tisztázása érdekében megkérdeztük dr. Kiss Árpád jegyzőt (képen), akit arra kértünk, erősítse meg vagy cáfolja az értesüléseket. A gödöllői polgármesteri hivatal vezetője az alábbi választ adta érdeklődésünkre:

A polgármesteri hivatal informatikai fejlesztésének tervezése kettő évvel ezelőtt kezdődött meg. A tényleges fejlesztés első lépéseire 2019 év végén, a választások lebonyolítását követően került sor. A fejlesztés ezt követően folyamatosan zajlik és várhatóan 2021 évben fejeződik be. Az informatika területén a fejlesztés mind szoftver, mind hardver oldalon elengedhetetlen volt és jelenleg is az.   A fejlesztések megindítása nem újkeletű gondolat, hiszen mind magam, mind polgármester úr többször, több fórumon kifejtettük ennek szükségességét. Illetve a fejlesztés fedezetét a költségvetés elfogadásával a képviselőtestület is elfogadta és támogatja. A fejlesztések új megoldásokat, fejlettebb szoftver rendszerek bevezetését tette szükségessé, ami plusz, a hivatalban addig meg nem lévő szakértelem bevonását tette szükségessé, illetve az informatika csoportból kettő munkavállaló jól megérdemelt nyugdíjazását kérte 2019 évben.

Nyilván, Ön számára is ismert az a tény, hogy a fejlett szoftverek kezelése üzemeltetése olyan magasan kvalifikált szakembert igényel, akinek a jövedelmi igénye komolyan megterhelte volna a hivatal költségvetését. A fenti tények és ismeretek mentén valóban kiválasztásra került egy külső cég, amely megfelelő szakember-állománnyal rendelkezik az új informatikai fejlesztések bevezetése és üzemeltetése tekintetében. Információja a tekintetben helytálló, hogy a sok órás tárgyalások eredményeképpen kiválasztott cég az Arlitech Kft. Azonban, szeretném tájékoztatni, hogy a feladatellátás ellenszolgáltatásának mértéke tekintetében az információk nem helytállóak. A kiválasztott és a teljes informatikai fejlesztést levezénylő, valamint a rendszer üzemeltetését ellátó kft-vel kötött megállapodás havidíjas elszámolási alapú és nem óradíjas. Tájékoztatom továbbá, hogy a kft. a teljes informatikai rendszer üzemeltetését ellátja, azaz: jelenleg a hivatal munkavállalói formában informatikai feladat ellátásra egyetlen személyt sem alkalmaz. A kft. kiválasztása esetében jelentős szempont volt, hogy a korábban 3 személyt alkotó informatikai csoport teljes feladat-tömegét el kell látnia, illetve, hogy a feladatellátás fedezeti mértéke nem haladhatja meg a korábban alkalmazott 3 személy együttes bére összegének fedezeti mértékét.

Mindezek alapján rögzíteni szeretném, hogy valóban az informatikai feladat ellátásával a hivatal nevezett kft-t bízta meg, biztosítandó a feladat magas szintű teljesítését, azonban az erre a célra szánt fedezet mértéke nem haladja meg a korábban a hivatal által foglalkoztatott személyek foglalkoztatásának fedezeti mértékét havi szinten – zárta gondolatait dr. Kiss Árpád.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online