Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Akár 90 millió forintot is elhozhatna Gödöllő, ha pályázna

2020-06-06 17:58:10

Kilencmilliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok, a vissza nem térítendő támogatást az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre és felújításokra lehet fordítani - közölte a Belügyminisztérium június 5-én az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja a bölcsődei és óvodai ellátás, az egészségügyi alapellátás feltételeinek biztosítása és javítása, az önkormányzati hivatal épületének fejlesztése, felújítása, a rendszeres testmozgáshoz szükséges feltételek megteremtése és a belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztése.

A 9 milliárd forintból 3 milliárd intézményfejlesztésre, 5,5 milliárd út- és járdafelújításra, 500 millió pedig sportfejlesztésre áll rendelkezésre. Önkormányzatonként intézményfejlesztésre legfeljebb 30 millió, sportfejlesztésre maximum 20 millió forintot lehet igényelni. Utak, járdák és hidak felújítására a fővárosi kerületi önkormányzatok 60 millió, a megyei jogú városok 50 millió, a tízezer vagy azt meghaladó lakosságszámú települések 40 millió, az ennél kisebb lakosságú települések pedig 20 millió forintra pályázhatnak.
A pályázatot elektronikus úton, az önkormányzati információs rendszeren keresztül lehet benyújtani július 10-ig. A pályázatokról a belügyminiszter október 16-ig dönt, amiről a döntést követő tíz napon belül értesítik a pályázókat.

Az igények elbírálásánál előnyt élveznek – mások mellett – a fenntartási költségek csökkentését célzó intézményfejlesztések, a több település és több sportág befogadására alkalmassá váló, valamint a fogyatékossággal élők lehetőségeit bővítő sportfejlesztések, továbbá a tömegközlekedés által igénybe vett utak felújítására vonatkozó felhasználás.

Amennyiben a gödöllői városvezetés a pályázaton való részvétel mellett döntene, és a „csillagok állása” számára a lehető legkedvezőbben alakulna, akár 90 millió forintos vissza nem térítendő támogatás is elnyerhető lehetne. Nyilvánvaló, hogy ez az összeg nem oldana meg minden, az érintett területeken (bölcsőde, óvoda, egészségügy, sportingatlan, út- és járdafelújítás) szembeötlő problémát, viszont javítaná az állam és az önkormányzat közötti pénzmozgás (dotáció kontra elvonás) egyenlegét.


Cikkünk megjelenése után nem sokkal L. Péterfi Csaba, a gödöllői polgármesteri hivatal polgármesteri kabinetirodájának vezetője pontosításra kérte hírportálunkat. Bár, a közleményben ez nem szerepel, egy település csak egy pályázati lehetőséggel élhet, így a maximálisan elnyerhető támogatás 40 millió forint lehet. Megtudtuk, a gödöllői városvezetés illetékesei dolgoznak a meghatározott területek egyikére vonatkozó pályázat beadásának előkészítésén, ám ennek részletei csak később derülnek ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online