Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idén utazzunk vagy sem?

2020-05-15 16:34:10

Az élet fokozatosan visszatér a régi kerékvágásba és az év második felére már óvatosan tervezhető utazás. Úti célnak Szumátra tökéletes lehet, mivel nem kifejezetten turistacélpont, és az ide utazók nagy része a természet és az őserdő miatt érkezik, ott pedig jóval kevesebb emberrel lehet találkozni, mint egy lakáshoz közeli boltban, hétvégi bevásárlás közben.

Fedezd fel Szumátrát!
A WanderWell olyan kiscsoportos túrákat szervez – többek között Szumátrára –, amiken garantáltan fantasztikus élményben lesz részed. Az utazás Kuala Lumpurban kezdődik, Malajzia fővárosában, ahol egy rövid városnézés vár rád. Másnap pedig indul a kaland: elsőként a Batu-barlangoknál, majd Kuala Lumpurból átrepülve Szumátrára pálmaligeten sétálhatsz és dzsungeltúrán vehetsz részt az erdő azon részén, ahol egy orángután rezervátum működött. Itt könnyen lehet, hogy összefutsz Minával, az orángutánnal. Minát kölyökkorában orvvadászok rabolták el, akik több év fogvatartás után ráuntak az állatra és egy rendőrörs előtt hagyták. Mina ekkor került az orángután rezervátumba, amely ezidőtájt még turisták által látogatható volt és ekkor történt, hogy az el nem múló gyümölcsszenvedélye miatt Mina egy turista banánját szerette volna megszerezni. Ám a turista megijedt, hadonászni kezdett, Mina pedig ijedtében megharapta a turistát, aki - hogy szabaduljon a helyzetből -, odadobta neki a banánt.

Mina ebből arra a következtetésre jutott, hogy harapásért cserébe banán jár, és ezt követően több alkalommal is megharapott turistákat. Nem sokkal ezután (talán) azért, mert az orángutánok már nem igényelték a rezervátum védelmét, magukra hagyták az állatokat. Mina azonban maradt és ma már gyermekével együtt rendszeresen megjelenik ezen a környéken. A túravezetőknél mindig van több adag gyümölcs, amivel sebesülés nélkül megúszható a találkozás, azonban azt elengedhetetlen tudni, hogy az orángutánok vadállatok, amiket nem lehet simogatni, még ha szelídnek és emberinek is tűnnek, mert könnyen támadnak.


Az izgalmas dzsungeltúra alatt a folyóparti táborozásban, raftingolásban, és a Sibayak vulkán látványában lehet részed. A túra után hajóút következik a Mentawai-szigetekre, amelyet turisták alig látogatnak, és itt ismét túrázhatsz egy jót. Megismerkedhetsz a mentawai elszigeteltségben élő népcsoporttal, akiknek életmódjuk az évszázadok alatt szinte semmit sem változott. Tőlük megtanulhatsz íjjal lőni, valamint megismerni az ehető és mérgező gyógynövényeket.

A túrák után pedig jön a megérdemelt pihenés a szumátrai Éden fehér homokos tengerpartján. Szumátra tökéletes hely, ha nem szeretnél turisták hadával találkozni, de mindennél jobban vágysz arra, hogy felejthetetlen élményeket szerezz.

Nem csak Szumátra lehet az úti célod!

Amennyiben mégsem szeretnél ilyen messzire menni, választhatsz egy nem mindennapi túrát a közeli Tátrába vagy a Börzsönybe. Indulj el és fedezz fel új tájakat idén is!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online