Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza kezdődik Gödöllőn is

2020-04-30 10:55:32

A kormány április 29-i ülését követően Orbán Viktor miniszterelnök felsorolta azokat a korlátozási változásokat, amik május 4-én, hétfőn 0 órától lépnek életbe a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítása, megfékezése érdekében.

A kormányfő a védekezés új szakaszával kapcsolatosan – mások mellett – elmondta, hogy Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Vidéken az üzletek korlátozások nélkül kinyithatnak, miként az éttermek, kávézók, szállodák teraszai, kerthelyiségei is. A másfél méteres távolság betartása és az arc eltakarása kötelezővé válik az üzletekben és a tömegközlekedésen. A szabadtéri strandok és -múzeumok kinyithatnak.
Esküvő, temetés, szentmise a megfelelő védőtávolság betartása mellett megtartható. Elindul a magánegészségügy, és négy lépésben feloldják a korlátozásokat a közegészségügyben is.
Túlmenően: az idősek (65 év felettiek) védett vásárlási időzónáját (9-12 óra) fenntartja a kormány. Május első napjaiban a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak.

Az intézkedések részletei április utolsó napján derültek ki. Gödöllő esetében – mivel ilyen objektummal a város nem rendelkezik – nem a strand nyitásának lehetősége volt az elsődleges kérdés, hanem az, hogy az ezen felüli intézkedések szempontjából vidéknek számít-e településünk, vagy sem.

Nos, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az április 30-i Kormányinfón úgy fogalmazott, hogy az aktív fertőzöttek 70 százaléka a közép-magyarországi régióban, azon belül is elsősorban Pest megye egyes járásaiban van, a legmagasabb számban pedig Budapesten halnak meg, ezáltal ezeken a területeken érvényben marad a kijárási korlátozás.
A tárcavezető ezt követően elmondta, hogy vidéken (Budapest és Pest megye kivételével) az üzletek időkorlát nélkül kinyithatnak, a szolgáltatások korlátozások nélkül működhetnek. Hozzátette: május végéig biztosan nem tér vissza a rendes oktatás, viszont megmarad az ingyenes parkolás az egész országban. Augusztus 15-ig 500 főnél kisebb és nagyobb lélekszámú rendezvényt nem lehet megtartani, míg a sportolók (profi, amatőr és tömegsport) számára országszerte engedélyezik az edzést és a zártkörű sporteseményeket.

A kiegészítő nyilatkozatokból arra lehet következtetni, hogy Gödöllőn május 4-étől nem változnak a kijárási korlátozás szabályai. Az erről szóló rendelet megjelent a Magyar Közlönyben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online