Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Arctisztítás fontossága járvány idején

2020-04-15 16:57:25

A járvány okozta zűrzavarban alapvető fontosságúvá vált a kézfertőtlenítés. Az állandó higiéniás felkészültség kivételes figyelmet igényel. De mi a helyzet az arcunk tisztításával? Arra is elegendő figyelmet fordítunk? A következő pár sorban most megtudhatja, miért is olyan lényeges arca hatékony tisztítása.

Higiénia, egészség
A koronavírus-járvány megjelenése óta lépten-nyomon arról láthatunk és hallhatunk tájékoztatást, hogy mennyire fontos az állandó kézmosás, kézfertőtlenítés. Egészségünk fokozott védelme érdekében most tényleg különösen fontos odafigyelni a megfelelő higiénikus tevékenységekre. Azonban van néhány dolog, ami elkerüli figyelmünket. Például, mi a helyzet az arctisztítással? Lefogadom, Önnek sem jutott eszébe a járvány idején fokozott figyelmet fordítani arca tisztán tartására. Pedig jobb, ha tudja, arcunk is ki van téve az állandó szennyeződéseknek, és lássuk be, akarva vagy akaratlanul, de folyamatosan nyúlkálunk az arcunkhoz.

Arctisztítással a bacik ellen!
„Ne nyúljon az arcához!” Nem tudom, Ön hogy van vele, de én egy ilyen mondat hallatán biztosan azt fogom érezni, hogy hol az orrom, hol a szemem viszket. Na jó, az arctisztítás fontos, és tény, hogy vírusos időszakban éppen akkora hangsúlyt kell fektetni rá, ahogyan a kézfertőtlenítésre is. Az arcápolás egyik legfontosabb fázisa az arctisztítás, amelyet ha megfelelően végzünk, nemcsak a sminktől szabadulhatunk meg, de elő is készíthetjük bőrünket az ápolókrémek hatékonyabb befogadására. A koronavírus idején most még inkább ügyelnie kell arca védelmére!

A higiéniás tudatosság csak egy lépés a vírusok kivédésében. Most azonban mindennél nagyobb szükség van a pszichés erőnlétre, ebben segítenek Önnek a JOY lélekbúvár posztjai, önismereti bejegyzései.

De most vissza az „arc terepre”! Négy egyszerű tipp betartásával jelentősen csökkentheti járvány szezonban felmerülő egészségügyi kockázatokat!


4 tipp arcunk védelméhez!

A reggeli-esti arcmosási rutin dícséretes, de vannak időszakok, amikor ennél sokkal nagyobb gondot kell fordítani arcunk tisztítására! Szóval, ne csak a reggeli és esti órákban mossa meg arcát, hanem a hazaérkezést követően is! Természetesen csak a kézfertőtlenítés után!

A sima víz nem tökéletes az alapos tisztításra, így ajánlott az arclemosó használata is! A micellás víz többek között azért is olyan népszerű, mert szinte mágnesként vonzza a szennyeződéseket!

Amennyiben van otthon elfekvőben arctisztító kefe, akkor ideje elővenni! Ezzel nemcsak a vérkeringést serkentheti, de sokkal alaposabb munkát is tud végezni.

Végül, de nem utolsó sorban, hetente kétszer javallott leradírozni a bőrt valamilyen lágyszemcséjű termékkel. Így biztosan megszabadulhat a szennyeződésektől, ráadásul, az elhalt hámsejtektől is!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online