Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is másként alakul a zöldhulladék házhoz menő gyűjtése

2020-04-14 10:06:11

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult helyzet megnehezíti a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. dolgozóinak munkáját is. A hulladékszállítással kapcsolatos tevékenységet Gödöllőn is ellátó társaság az elmúlt években április 1-jétől kezdte el a zöldhulladék házhoz menő-, valamint gyűjtőpontos gyűjtését, ám ezt idén más körülmények között teszi meg.
A járvány terjedésének lassítása miatt elrendelt veszélyhelyzet többletfeladatokat jelent a cég munkatarásai számára, akik – figyelembe véve a hulladékfajták begyűjtésének fertőzésfok szerint megállapított elsőbbségi sorrendjét (kommunális, szelektív, zöld) – nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi, törekedve a kétheti rendszerességre.

A gödöllői „zöldhulladék-termelők” számára további csavart jelent a történetben, hogy április 7-én Gémesi György polgármester úgy rendelkezett: a veszélyhelyzet végéig tilos a közterületen, valamint ingatlanon belül elszáradt növényi hulladékot égetni.

A korlátozások miatt esetlegesen szélsőséges mértékben felhalmozódó zöldhulladék mennyiségének mérséklése érdekében érdemes megfontolni a környezettudatosan gondolkodók tanácsát, és megoldási lehetőségként számolni a komposztálással.

Kapcsolódó információ Juhász Istvántól, a Zöld Híd Társulás elnökétől:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online