Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Összevontak két hivatali irodát Gödöllőn

2020-04-07 10:08:34

Március második csütörtökjén a gödöllői képviselőtestület tagjai – miután jó néhány, jelentősebb horderejű kérdésben állást foglaltak – szavazással kifejezett döntésükkel az alábbi témakörökben is dűlőre jutottak:

• A Gödöllői Városi Múzeum részleges felújítása címen nyújt be pályázatot az önkormányzat a Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA) annak érdekében, hogy a közgyűjtemény emeleti sarokszobájának beázástól elszíneződött barokk falfestését szakszerűen helyreállítsák. A munkálatok becsült költsége bruttó 23,6 millió forint, aminek 50 százalékát remélik előteremteni pályázati úton, a másik felét (11,8 millió forint) pedig a városi költségvetés fejlesztési tartalékából biztosítják.

• A Gödöllői Premontrei Apátság részéről Balogh Péter Piusz O. Praem apát kezdeményezte az apátság tulajdonában lévő Egyetem téri Kikelet óvoda bérleti szerződésének meghosszabbítását. Emlékezetes, hogy 2018 novemberében az önkormányzat (mint bérlő) a közfeladatnak számító óvodai ellátás biztosításra vállalt kötelezettséget, ami idén lejárna. Az apátság illetékeseinek kezdeményezését a városvezetés tagjai támogatták, így a felek közötti kontraktus bérbeadási határidőt érintő része 2021. június 30-ra módosult. 

• Mivel a vonatkozó kormányrendelet módosítása értelmében március 1-jétől az építésügyi hatósági feladatok ellátására a fővárosi és a megyei kormányhivatalokat jelölték ki, a gödöllői polgármesteri hivatalban szükségessé vált a feladatok átrendezése. Ez a folyamat érinti az irodai tagozódást, konkrétan két korábbi iroda (hatósági és városüzemeltető) összevonását. Az új szervezeti egységet mérnöki irodának nevezték el. Az iroda munkatársai a VÜSZI Kft. Dózsa György út 69. szám alatti épületében dolgoznak, Czeba Attila vezetésével. A hatósági kérdések a Petőfi tér 4-6. szám alatti ügyfélszolgálaton intézhetők.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online