Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lángokban állt a nádas Gödöllőn, a Harmat utca végén

2020-04-05 10:23:05

Száraz fű és nádas kapott lángra április 4-én, a kora esti órákban Gödöllőn, a Harmat utca végén. A tűzoltók kiérkezésekor közel ezerötszáz négyzetméteren égett már az aljnövényzet. A tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók oltották el, majd átvizsgálták a leégett területet – tudatta hírportálunkkal Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


A tűzoltó százados azt is kihangsúlyozta, hogy figyelembe véve az elmúlt napokban bekövetkezett szabadtéri tűzesetek számát, illetve a száraz időjárást, Pest megyében és az ország további hat megyéjében április 3-ától tűzgyújtási tilalom lépett életbe. A szabadtéri tüzek túlnyomó többsége emberi gondatlanságra, felelőtlenségre vezethető vissza, holott sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. A szabályok megszegője tűzvédelmi bírsággal is sújtható, ami – az okozott károk megtérítésén felül – az előidézett károk mértékétől függően 20 ezer forinttól 3 millió forintig terjedhet.

Adalékként szolgál, hogy Gödöllőn, egy 2014 tavaszán életbe lépett önkormányzati rendelet értelmében, pénteken 13 és 18 óra között lehetőség nyílik kizárólag az elszáradt növényi hulladék elégetésére. Ennél azonban többek szerint jobb megoldás a komposztálás. Fotó: PMKI Gödöllő HTP

Frissítés: Minden bizonnyal a történtek is hatással voltak arra, hogy április 7-én Gémesi György polgármester aláírta a a vonatkozó rendelet módosítását, ezáltal a veszélyhelyzet végéig tilos a közterületen, valamint ingatlanon belül elszáradt növényi hulladékot égetni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online