Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Véget ér az ingyenes „zöld tankolás” Gödöllő központjában

2020-03-31 14:44:37

Április 1-jétől fizetőssé válik a Művészetek Háza épülete melletti parkolóban lévő, két töltőággal rendelkező elektromos töltőállomás – tudtuk meg Kocsi Tamás önkormányzati képviselőtől (Fidesz-KDNP), aki erről az üzemeltető ELMÜ-ÉMÁSZ társaságtól értesült.

- A központi pályázati pénzből megvalósult okostöltő csaknem egy évig szolgálta ingyenesen a gödöllői e-autósok növekvő táborát, akiket a város „elfelejtett” a helyi kommunikációs csatornákon keresztül tájékoztatni arról, hogy a fizetős tarifa a létező legmagasabb lesz: a 99 forint/kWh ár a nappali áram mintegy háromszorosába, a völgyidőszaki kedvezményes éjjeli áram árának pedig közel ötszörösébe kerül majd a szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleknek – fogalmazott Kocsi Tamás.
A városatya hozzátette: az ELMÜ-ÉMÁSZ közel 70 smart állomást üzemeltet már országszerte, az alkalmazott tarifa a tulajdonosok (legtöbbször önkormányzatok) és az áramszolgáltató közötti megállapodás függvénye. Többségük a környező településeken továbbra is ingyenes, segítve – többek között – a veszélyhelyzet utáni turizmus újraindítását, a helyi vállalkozások bevételeinek gyarapítását. Úgy tűnik, Gödöllő ez alól kivétel, és erősen kérdéses, hogy ezen az áron legalább az üzemeltetés költségeit meg tudja-e termelni a berendezés.

Jó hír viszont, hogy a Lidl parkolóban a közelmúltban telepített, a Penny és a Kossuth Lajos utcai Spar parkolóban pedig hamarosan üzembe helyezésre kerülő töltőállomás nem az önkormányzaté, a cégeknek szemmel láthatóan mást jelent a fenntarthatóság – hangsúlyozta Kocsi Tamás.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online