Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői sporttámogatás: egy fillérrel sem több, mint tavaly

2020-03-24 11:04:48

Bár, a gödöllői sportélet szereplői minden bizonnyal mást szerettek volna, ebben az évben a tavalyi 37 millió forintos szinten marad az elsősorban a klubok, szakosztályok működését segítő önkormányzati összdotáció mértéke. A belső arányokban viszont lesz néhány, egetverőnek nem tekinthető módosulás 2019-hez képest.

A március 12-én elfogadott határozatból kiderült, hogy a sportcélú közpénz-keretből – a tavalyihoz képest 2 millió forinttal többet – 15 millió forintot szánnak a kiemelt egyéni- és csapatsport szakosztályok (Gödöllői EAC atlétika és vívás, illetve Gödöllői SK asztalitenisz) pályázati úton történő alaptámogatására.

Ezen felül 8,5 millió forintos összeg szolgálja a nem kiemelt kategóriába sorolt helyi versenysport- és szabadidős szakosztályok dotációját, azzal, hogy az előbbiek között 6 millió forintot, az utóbbiak körében pedig 2,5 millió forintot osztanak szét pályázati úton.
Kettő millió forint jut a F.U.T. Alapítványnak, miként a Városi Diáksport Bizottság ez évi dotációja ugyancsak 2 millió forintra rúg. Az oktatási intézmények pályázati úton történő motivációs támogatására 2020-ban is 1,5 millió forintot áldoz a városvezetés.

Nem változik 2019-hez képest a polgármesteri hivatal polgármesteri kabinet sportfeladatainak ellátására szolgáló 4 millió forintos tétel. Idén is megmarad a tartalékkeret, ám ennek mértéke – a tavalyi 6 millió forinttal szemben – 4 millió forintra redukálódik.

Lehet, hogy egyesekben hiányérzetet kelt, de meg kell jegyezni, hogy a TAO-támogatásban részesülő sportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda) gödöllői képviselői külön önkormányzati pénzinjekcióban idén sem reménykedhetnek.

Az előterjesztést véleményezte Epres György (Fidesz-KDNP) sportért felelős önkormányzati tanácsnok, aki javasolta, hogy a három kiemelt szakosztály számára biztosított 15 millió forintos keret felosztásánál a sportkoncepcióban megfogalmazott létszám- és eredményességi mutatók érvényesüljenek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online