Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az egészségügyi mintaszállítás buktatói

2020-03-21 11:13:48

Az egészségügyi minták – mint az őssejt, a bioptátum, a mélyfagyasztott embrió, vagy a sperma – már a levételkor is kihívás elé állítják a beteget. A fő nehézség akkor adódik, amikor az eljárásban résztvevők szembesülnek azzal, hogy az ő dolguk és felelősségük a beavatkozás után a minták szállításáról, tárolásáról gondoskodni. Csak nagyon kevesen vannak tisztában a minták szállításához előírt feltételekkel. Ezek betartása elkerülhetetlen ahhoz, hogy a minták a kívánt helyre épségben megérkezzenek. Erre a feladatra csak speciális egészségügyi minták elszállítására szakosodott vállalkozás képes.

Egészségügyi minták

Az őssejteket a szülés alkalmával levett köldökzsinórvérből nyerik ki, majd speciális edényben -190°C körüli hőmérsékleten mélyfagyasztva tárolják. Ezt az őssejszállítás alatt is biztosítani kell. Egyes egészségügyi beavatkozások helyhez kötöttek, így azokat csak egy speciális intézményben végzik el. A diagnosztikai minta fajtájától függ, hogy az milyen hőmérsékletet és milyen szállítóedényes szállítást igényel. Speciális esetekben külföldre is kell szállítani a mintát.

A mélyfagyasztott embriókat a lombikprogramban a későbbi felhasználás érdekében lefagyasztják. A program közben felmerülhet annak az igénye is, hogy a korábban lefagyasztott embriókat egy másik intézményben használják fel. Ebben az esetben a leendő szülőknek kell gondoskodniuk a mintaszállításról.


Egészségügyi mintaszállítók

Ismerik a minták szállítási igényeit: hogy éppen kell-e azt hűteni vagy fagyasztani, hogy mennyi idő alatt kell a célállomásra érnie, hogy a szállítás folyamán szükséges-e speciális szállítóedény. Az ismeretek mellett a szállításhoz szükséges gépjárművekkel és szállítóedényekkel is felszereltek. Velünk ellentétben ők azok, akik ismerik a rendszer csínját-bínját.

A mélyfagyasztott minták nagyon érzékenyek a hőmérséklet változásokra, ezért az előírt protokoll betartása kötelező. A mintaszállítás pont ezért összetett feladat, a hőmérsékletet is biztosítani kell. Annak pontosan nyomon követhetőnek kell lennie, és biztosítani kell az ahhoz szükséges edényeket és szakértő kezeket is.

Vezető mintaszállító

A mintaszállítás során ők kincset szállítanak. A mi kincseinket. A TamTraCo több mint 10.000 sikeres mintaszállításon van túl. Az egész országot lefedő gyűjtőjáratainak köszönhetően a magas piaci árak alatt képesek maradni. A főbb egészségügyi intézményekkel napi kapcsolatban állnak, és a szállításhoz szükséges engedélyekkel és felelősségbiztosítással rendelkeznek. Az adminisztráció területén a 21. századi megoldásokat alkalmazzák, így fejfájást ők biztosan nem fognak okozni egyik ügyfelüknek sem.

Az ő közreműködésükkel eligazodhatunk az egészségügyi mintaszállítás útvesztőjében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online