Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hőmérséklet-szabályozás öntapadós ablakfóliával

2020-03-19 10:48:46

Akik először találkoznak az öntapadós fóliák világával, azok elsőre meglepően tapasztalják, hogy milyen sokrétű felhasználásra alkalmasak a fóliák. Dekorációs célra, de akár bútorfelújításra is alkalmazhatók. Falfelületre, dísztárgyak megújítására, konyhapult vagy beltéri ajtók fedésére is kiválóan használhatók. Mára már elérhetők a különféle csempefóliák, de a vízszintes járófelületekre is találhatunk öntapadós padlófóliát. Szinte bármilyen feladatra találunk megfelelőt, rengeteg mintából és színből választhatunk.

Üvegfelületre ablakfóliát

A Fóliás Jucinál kapható öntapadós fóliák egyik legnépszerűbb kategóriája az öntapadós ablakfólia. Típustól függően felrakhatjuk akár zuhanykabin oldalára vagy teraszajtóra, hogy megakadályozzuk a be-, illetve kilátást. Az ablakfóliák kiemelt csoportja a hővédő fóliák, amelyek nem csak otthonunk hőmérsékletét tudják befolyásolni, hanem a nap káros UV sugárzása ellen is képesek megfelelő védelmet nyújtani.

Az UV sugárzás nem csak az élő szervezetre jelent veszélyt, hanem berendezési tárgyainkat is károsítja. Hatására bútoraink fakóvá válnak, szőnyegeink, kárpitjaink elveszítik eredeti színűket. Ha szeretnénk a nyári nap melege, a túl sok fény és az UV sugárzás ellen védekezni, akkor a hővédő, napfényvédő fóliát nekünk találták ki.


Véd és hűt

A fólia szikével könnyen méretre szabható, akár csíkban is felrakhatjuk, ha például nem szeretnénk az egész üvegajtónkat befedni. Ha nagyobb felületre rakjuk fel, akkor sem kell aggódni, mert az illesztések nem látszódnak. A különböző hosszúságban és szélességben kapható tekercselt fóliák több típusban elérhetők, mindegyik más-más sötétedési mutatóval rendelkezik.

Lehetőségünk van arra is, hogy egyszerre próbáljuk ki a különféle ablakfóliákat. Ehhez nem kell mást tennünk, mint megrendelni a hővédő ablakfólia termékminta csomagot. A termékmintákkal tesztelhetjük, hogy az adott helyiség mennyivel lesz sötétebb a fólia alkalmazása után. A sötétítés mellett, érdemes a hőmérséklet szabályozó képességéről is meggyőződnünk, akár egy éles teszt megismerésével.

Teszttel bizonyítva

Az ablakfólia nem légkondicionáló, csak az ablakon beáramló hőmérséklet csökkentésében tud segíteni, de abban hatásosan, mérhető értékekben. Fóliás Juci weboldalán ismertetett vásárlói teszt alapján egyértelműen bebizonyosodott, hogy a gyártói ígéret valóban megállja a helyét.

Nyári melegben, két ugyanolyan adottságokkal rendelkező szobában zajlott a teszt: az egyik szoba ablakára fólia került, míg a másik helyiségben nem. Míg a Tönung fóliával 3,4C° különbséget mértek a fóliázatlan szoba javára, addig ez az érték Sonnenschutz 67% fóliával már 6,4 fokra nőtt. A fóliák tehát a kánikulai napok alatt is hatékonyak: használatukkal, alacsony költségek mellett elviselhetőbbé tehetjük lakókörnyezetünk hőmérsékletét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online